Inloggen
Wil jij dat inwoners mede-eigenaar worden van hun omgeving en probeer je ze te motiveren initiatieven te ontplooien? Herken jij vervolgens dat er initiatieven ontstaan? Of lopen de inwoners alsnog tegen een muur aan?

Vier jaar geleden is Anne van de Hoek de stichting InBeeld gestart. InBeeld Hardenberg is een creatieve coöperatie waar diverse maatschappelijke organisaties en culturele ondernemers samen werken met als doel mensen te verbinden vanuit hun passie. Laagdrempelig elkaar via de inloop ontmoeten bij een kopje koffie, samen bezig zijn met creatieve activiteiten en van daaruit de mogelijkheid om deel te nemen aan workshops, lezingen of andere activiteiten. 

InBeeld is een mooi voorbeeld van een bottom-up initiatief waar veel gemeenten voor hun wijken naar op zoek zijn. Toch loopt de samenwerking met de gemeente niet altijd even gemakkelijk. Waar ligt dat aan? Hoe kan jij als projectmanager de behoeften voor dit soort bottom-up initiatieven in kaart brengen en hoe motiveer je de mensen met het initiatief door te gaan? Hoe kan jij ze vanuit de gemeente ondersteunen? 

Anne vertelt graag haar ervaringen van de afgelopen vier jaren en hoopt dat ze jou kan motiveren dit soort initiatieven vanuit inwoners op te pakken en goed te begeleiden. 

Meer informatie volgt.

 

  • professionalisering project-, proces- en programmanagement

Spreker

  • Anne van den Hoek
    Bestuurder-directeur Stichting in Beeld, Hardenberg

 BESTUUR VPNG

Francois van Doesburg, Afdelingsmanager Programma's en Projecten, Veenendaal
Fernando Salinas Camara, Hoofd afdeling Projecten, gemeente Zaanstad
Wilbert Wouters, Hoofd afdeling Ruimtelijke Uitvoering, Tilburg
Ruud de Smit, Manager Ontwikkelagenda en Opgavenmanager, Súdwest-Fryslân
Bart van der Veer, Hoofd project- en programmamanagement bureau, Delft

 

De VPNG is een zelfstandige vereniging van 205 gemeentelijke projectbureaus en de provincies. Met 64 bijeenkomsten per jaar en ruim 8.400 aangehaakte project-, proces- en programmamanagers zijn wij de meest actieve community of practice voor opgavesturing van de lokale overheid. 

CONTACT

Heb je een praktische vraag over dit werkbezoek, neem dan contact op met Toin Routers, via t.routers@vpng.nl.