Inloggen
Geef je hiërarchisch leiding aan projectleiders, procesregisseurs en programmamanagers? Dan ben je nu aan het nadenken over de consequenties en de impact van de corona-crisis op de periode na de zomer. Juist in deze weken is het fijn om even te sparren met collega leidinggevenden over wat zij in gang gaan zetten. Hoe gaan zij om met participatie? Hoe werkt het gebrek aan middelen door in de projectenportefeuille? Welke prioriteiten stellen zij? Hoe ga je over op de 1,5m samenleving, ook in het gemeentehuis? Hoe interessant zou het zijn als je hierover kunt sparren met collega’s uit andere gemeenten? Om goed met elkaar van gedachten te kunnen wisselen, organiseren wij een aantal digitale ontmoetingen met maximaal zes personen. Schrijf je snel in voor deze UNMUTED sessies van maximaal 60 minuten. Unmuted, omdat in tegenstelling tot de druk bezochte webinars van de VPNG bij deze sessies jouw camera en microfoon actief zijn.

Niet jouw thema? Kijk in de agenda van de VPNG voor andere thema's.

Per unmuted sessie is er één begeleider en iedere deelnemer brengt een vraag in of je deelt een thema om te bespreken. Bekijk alle data en tijdstippen van de unmuted sessies in de agenda van de VPNG. Wanneer je inlogt op het Digitaal Leerhuis (of snel even een account aanmaakt en inlogt) kun je zien wie zich al aangemeld hebben voor een bepaalde sessie. Je kan vervolgens zelf kiezen aan welke sessie je deel wilt nemen, waarbij je rekening kan houden met bijvoorbeeld de grootte van de deelnemende gemeenten of de regio van de deelnemers.

  • professionalisering project-, proces- en programmanagement

Programma

De sessie duurt maximaal één uur. We starten met een kennismaking door aan jou als deelnemer te vragen om in twee minuten de andere deelnemers te vertellen wat je wilt bespreken in deze sessie. De begeleider bepaalt op basis hiervan het programma. We kunnen bijvoorbeeld één of meer vraagstukken van de deelnemers bespreken of een thema dat alle deelnemers interesseert. We houden de tijd strak in de gaten en ronden na een uur af. De groep kan besluiten om zelf een volgende sessie te houden, ditmaal zonder begeleider vanuit de VPNG.

BESTUUR VPNG

Francois van Doesburg, Afdelingsmanager Programma's en Projecten, Veenendaal
Fernando Salinas Camara, Hoofd afdeling Projecten, gemeente Zaanstad
Wilbert Wouters, Hoofd Programma-, Project- en Interimmanagement, Tilburg
Gert Bolkesteijn, Hoofd Team Projecten, Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen
Bart van der Veer, Hoofd project- en programmamanagement bureau, Delft

 

De VPNG is een zelfstandige vereniging van 174 gemeentelijke projectbureaus en de provincies. Met 60 bijeenkomsten per jaar en ruim 7.200 aangehaakte project-, proces- en programmamanagers zijn wij de meest actieve community of practice voor opgavesturing van de lokale overheid. 


CONTACT

Heb je een praktische vraag over deze dag, neem dan contact op met Toin Routers, via t.routers@vpng.nl