Inloggen

Nicole Voestermans

Al bijna 13 jaar werk ik bij de gemeente Arnhem. Gemiddeld één dag per week ben ik trainer van een meerdaagse training Procesregie. Heb je een opdracht voor de stad of regio, dat je verder moet brengen en is er sprake van een Onvoorspelbaar netwerk? Ongerichte besluitvorming? Onbekend initiatief? Als je één van deze kenmerken herkent in de opgave waar je aan werkt, dan is de kans groot dat procesregie een veel passender aanpak is dan project- of programmamanagement!


Het Zeven-velden-model als onderliggend schaakbord:
Je leert met behulp van dit model bewust te schakelen op zeven velden. Als procesregisseur ben je nooit in staat om alle velden tegelijkertijd te bedienen. Je schakelt steeds tussen de zeven velden. Bij procesregie draait het om het professioneel inzetten van jouw intuïtie, je bewustzijn van blinde vlekken en heel doelgericht strategisch handelen. Per veld krijg je daarnaast een overvloed aan instrumenten aangereikt, omdat we in de training de lesstof direct gaan toepassen op jouw eigen praktijk.

Else Tutert

Bijna negen jaar werk ik bij de gemeente Deventer als procesregisseur en ben onder andere betrokken bij de omgevingswet, de energietransitie en de verbreding van de A1. Hiervoor was ik ook docent Ruimtelijke Ontwikkeling en mobiliteit. Samen met Nicole ben ik bij de VPNG onder andere betrokken bij de Leergang Procesregie.

Agnes Jonkman

 

Ellen Kassing

 

Björn Uffing

 

Claudia Landewé

Van origine ben ik gedragswetenschapper en ik ben in mijn loopbaan doorgegroeid naar projectleider , programma-adviseur en programmamanager. Mijn interesse en kracht ligt in het op gang brengen van verandering. Wat maakt dat een individu, organisatie of team in beweging komt en een andere koers kiest? Hoe verbind je daarbij verschillende belangen en zorg je voor focus en een gedeeld doel? Om dit te bereiken maak ik gebruik van zowel diverse methodieken en aanpakken en is vooral ook het stakeholdermanagement een belangrijk instrument.

Ik ben trainer bij de VPNG geworden omdat ik geloof dat door kennis te delen je allemaal wijzer wordt. Dat is ook de insteek van de leergang: op basis van een stukje theorie en elkaars ervaringen zorgen dat je wijzer wordt en in staat bent om het geleerde in jouw praktijk toe te passen. Daar steek ikzelf ook altijd weer veel van op. Je bent namelijk nooit te oud of te wijs om te leren J.

 

Lian Langenkamp

 

Frank Neef

Richard Kors