Inloggen
Steeds meer directieleden zijn ambtelijk opdrachtgever van een transitie, alleen hoe vul je deze rol in? Jan van Ginkel, loco-provinciesecretaris van Zuid Holland, neemt ons mee in wat hij heeft geleerd over deze specifieke rol in de praktijk.

 

Wat zijn de verschillen tussen een ambtelijk opdrachtgever van een transitie en ambtelijk opdrachtgever van een opgave? Of is dit misschien wel hetzelfde? En is dat echt zo anders als ambtelijk opdrachtgeverschap van een programma of een bestuursproces?

Hoe ga je om met het fenomeen ‘vooruit struikelen’, want bij transities weet je immers niet altijd welke kant het opgaat of welke kant de verschillende spelers op bewegen. En hoe doe je dat met al die verschillende spelers? Hoe positioneer jij dan jouw gemeente of provincie? Of is dit juist een dynamisch proces?

Hoe verhoud je jezelf als ambtelijk opdrachtgever van een transitie tot de bestuurders? En welke dynamieken werken dan goed? En hoe stuur je hier dan op? En aan de andere kant is ook nog zoiets als planning en control en voorspelbaar en doeltreffend capaciteitsmanagement bij een oplopende schaarste. Een flinke spagaat? Of juist niet?

Kortom genoeg om met Jan over van gedachten te wisselen!

Ook voor projectleiders
Ben je projectleider? Dan is deze sessie misschien nog wel interessanter als voor opdrachtgevers! Want je leert hier om jouw opdrachtgevers beter te begrijpen.

Aanmelden
Je bent van harte welkom bij dit webinar. Aanmelden kan via de blauwe aanmeldknop op deze pagina. Dit webinar is kosteloos voor alle medewerkers van gemeenten, provincies, veiligheidsregio´s en waterschappen die lid zijn van de VPNG. Kijk ook in de VPNG-kalender voor nog meer bijeenkomsten rondom ambtelijk opdrachtgeverschap. Is jouw ambtelijke organisatie geen lid? Je bent welkom als gast.

 

 Spreker

  • Jan van Ginkel
    Loco-provinciesecretaris Zuid-Holland

 BESTUUR VPNG

Francois van Doesburg, Afdelingsmanager Programma's en Projecten, Veenendaal
Fernando Salinas Camara, Hoofd afdeling Ontwikkeling, gemeente Pijnacker-Nootdorp
Wilbert Wouters, Hoofd Brabants Afval Team, Tilburg
Ruud de Smit, Teammanager Projecten, Súdwest-Fryslân
Bart van der Veer, Hoofd project- en programmamanagement bureau, Delft