Inloggen
Is je al opgevallen dat de rol van opdrachtgever in iedere omgeving weer anders is? Dat zelfs in iedere fase van een project de rol van opdrachtgever in een heel andere stijl ingevuld wordt? Kijk maar eens hoe opdrachtgevers acteren rond een aanbesteding. De spelregels zijn daar heel anders dan in de aansturing van een aannemer na het afsluiten van het contract. En al helemaal niet te vergelijken met het aansturen van een interne projectleider.

Als je anders naar de rol van de opdrachtgever kijkt, zie je ook andere dingen. Als jou andere dingen opvallen, ga je ook andere dingen doen. In deze masterclass illustreren we dit aan de hand van echte dilemma’s van opdrachtgevers uit de praktijk. Door dilemma’s vanuit verschillende gezichtspunten te bekijken, vind je vaak een betere manier om er mee om te gaan.

Deze interactieve masterclass wordt gegeven door Edwin van Dieën en Jan den Hollander. Zij hebben samen met zeven andere auteurs (hoogleraren, trainers en docenten) een fascinerend boek geschreven over de negen verschillende stijlen van opdrachtgeverschap.

Doelgroep
Ambtelijk en bestuurlijk opdrachtgevers, teamleiders projectafdelingen en lijnmanagers die geregeld de rol van opdrachtgever op zich nemen.

Geen kosten
Aan deze masterclass zijn voor werknemers van gemeenten die lid zijn van de VPNG geen kosten verbonden. Is jouw gemeente, waterschap of veiligheidsregio geen lid? Neem deel als gast


Vakgroep
Dit is een bijeenkomst vanuit de vakgroep Opdrachtgeverschap. Bekijk het forum, de groepsleden, verslagen en opnamen van eerdere bijeenkomsten van deze vakgroep. Sprekers

  • Edwin van Dieën
    Manager, gemeente Dordrecht

    Edwin is trekker van de VPNG-vakgroep 'Opdrachtgeverschap' en hij heeft al diverse bijeenkomsten georganiseerd over het verbeteren van het opdrachtgeverschap. 

  • Jan den Hollander
    Zelfstandig adviseur

    Jan heeft veel ervaring met sturing en beïnvloeding. Sturen op afstand als vorm van anders sturen. Hoe je de regie neemt als je met veel partijen te maken hebt, waar je vaak weinig over te zeggen hebt, en waarmee je toch iets wilt bereiken.Aanmelden

Meld je aan via de aanmeldknop op deze pagina.  

 


BESTUUR VPNG

Francois van Doesburg, Afdelingsmanager Programma's en Projecten, Veenendaal
Fernando Salinas Camara, Hoofd afdeling Ontwikkeling, gemeente Pijnacker-Nootdorp
Wilbert Wouters, Hoofd afdeling Ruimtelijke Uitvoering, Tilburg
Ruud de Smit, Opgavemanager, Súdwest-Fryslân
Bart van der Veer, Hoofd project- en programmamanagement bureau, Delft

 

De VPNG is een zelfstandige vereniging van 223 gemeentelijke projectbureaus en de provincies. Met ruim 60 bijeenkomsten per jaar en ruim 9.900 aangehaakte project-, proces- en programmamanagers zijn wij de meest actieve community of practice voor opgavesturing van de lokale overheid. 

CONTACT

Heb je een praktische vraag over deze bijeenkomst, neem dan contact op met Toin Routers, via t.routers@vpng.nl. Wil je graag een bepaald thema terugzien op de VPNG-agenda? Mail Enrico Kraijo, e.kraijo@vpng.nl.