Inloggen
Babylonische spraakverwarring: projectmatig werken, procesregie, programmasturing en opgavegericht werken.

Bij steeds meer gemeenten ontstaat er spraakverwarring over de termen projectmatig werken, procesregie, programmasturing en opgavegericht werken. Herken je dat ook binnen jouw gemeente? Tijd om het weer even op een rijtje te zetten, want we hebben het echt over vier verschillende vakgebieden, welke in de praktijk steeds meer door elkaar lopen.

Enrico Kraijo schreef (mede) vier boeken over projectmatig werken, procesregie, programmasturing (deel een en twee) en opgavegericht werken voor gemeenten en neemt je mee in een korte samenvatting van deze vier manieren van sturing. Welke rollen zijn te onderscheiden? Wat zijn de wezenlijke verschillen tussen deze vier werkwijzen en welke competenties heb je nodig per werkwijze.

Hij zal ook uitgebreid stilstaan bij de verschillen in opdrachtgeverschap, want een ambtelijk opdrachtgever van een project doet echt heel andere dingen als een opdrachtgever voor een proces of een programma… of misschien toch niet?

Je bent van harte welkom bij dit webinar. Aanmelden kan via de blauwe aanmeldknop op deze pagina. Dit webinar is kosteloos voor alle medewerkers van gemeenten, provincies, veiligheidsregio´s en waterschappen die lid zijn van de VPNG. Is jouw ambtelijke organisatie geen lid? Je bent welkom als gast.

   • Enrico Kraijo
    VPNGBESTUUR VPNG

Francois van Doesburg, Afdelingsmanager Programma's en Projecten, Veenendaal
Fernando Salinas Camara, Hoofd afdeling Ontwikkeling, gemeente Pijnacker-Nootdorp
Wilbert Wouters, Hoofd Brabants Afval Team, Tilburg
Ruud de Smit, Teammanager Projecten, Súdwest-Fryslân
Bart van der Veer, Hoofd project- en programmamanagement bureau, Delft

 

De VPNG is een zelfstandige vereniging van 250 gemeentelijke projectbureaus en de provincies. Met ruim 80 bijeenkomsten per jaar en ruim 13.000 aangehaakte project-, proces- en programmamanagers zijn wij de meest actieve community of practice voor opgavesturing van de lokale overheid. 

CONTACT

Heb je een praktische vraag over deze bijeenkomst, neem dan contact op met Toin Routers, via t.routers@vpng.nl. Wil je graag een bepaald thema terugzien op de VPNG-agenda? Mail Enrico Kraijo, e.kraijo@vpng.nl.

Alle bijeenkomsten zijn alleen toegankelijk voor medewerkers in loondienst van een gemeente, provincie, waterschap of veiligheidsregio. Is jouw organisatie geen lid van de VPNG? Je bent welkom als gast