Inloggen
Ben jij opgavemanager en voel je de behoefte om jouw ervaringen te spiegelen aan andere opgavemanagers? De vakgroep ´Opgavegericht werken´ van de VPNG nodigt je uit voor een nieuwe sessie in de reeks ´De opgavemanager in de praktijk´, waarin praktijkverhalen van verschillende opgavemanagers centraal staan. Op deze wijze kan je jouw ervaringen vergelijken met collega’s in het land die op eenzelfde positie zijn gestart, want de rol van opgavemanager is nieuw in gemeente- en provincieland.

Guido de Vries en Arjan Klein Nibbelink zijn sinds 2019 opgavemanagers bij de gemeente Winterswijk. We zijn benieuwd hoe zij de rol van opgavemanager invullen. Guido en Arjan zullen deze online bijeenkomst ingaan op de volgende vragen:

 • Hoe geef je invulling aan je rol als opgavemanager, wat houdt deze in?
 • Hoe ben je gepositioneerd, en wat betekent dit in de praktijk?
 • Hoe werk je samen met bestuur en DT?
 • Met welke andere rollen binnen jouw gemeente heb je intensief contact?
 • Hoe geef je invulling aan je rol als opdrachtgever voor projecten, processen en programma’s?
 • Hoe geef je invulling aan je rol als portfolio-manager?
 • Hoe heef je invulling aan je rol als regionaal procesregisseur?
 • Wat wil je de komende tijd veranderen?

In een eerder webinar uit de serie 'De opgavemanager in praktijk' was Antonique Hamaker van de gemeente Deventer te gast en ook zij heeft bovenstaande vragen beantwoord. Dat webinar kan je terugkijken via de e-learning van het VPNG-platform. 

Referentiekader voor de vakgroep OGW is de inspiratiegids 'Opgavegericht werken', waarin een gemeenschappelijke taal is beschreven die ons verder helpt om kennis en ervaring uit te wisselen. De 40 gespreksthema’s die behandeld worden in deze gids, worden inmiddels door meer dan 150 gemeenten gebruikt als kapstok voor hun organisatieontwikkeling. We starten de sessie dan ook met een korte samenvatting van de belangrijkste uitgangspunten van opgavegericht werken, zodat we elkaar tijdens de sessie beter begrijpen.

De drie rollen van de opgavemanager uit de inspiratiegids 'Opgavegericht werken’ van de VPNG.

Met je aanmelding voor deze bijeenkomst sluit je je automatisch aan bij de vakgroep OGW. Dit houdt in dat we je van alle activiteiten van de vakgroep Opgavegericht werken op de hoogte houden. Indien je zelf een bijdrage wilt leveren aan de vakgroep, of wanneer je wilt meedenken over de thema's die de vakgroep kan uitwerken, meld je gerust bij de trekkers van deze vakgroep via t.routers@vpng.nl.Sprekers

 • Guido de Vries
  Gemeente Winterswijk

  Guido is al zeven jaar werkzaam voor de gemeente Winterswijk. Sinds 2019 is hij Opgavemanager met twee thema's: het leefbaar houden van het centrum van de stad en 'Armoedevrij Winterswijk 2040'.

 • Arjan Klein Nibbelink
  Gemeente Winterswijk

  Arjan werkt inmiddels bijna zes jaar voor de gemeente Winterswijk. Eerst als hoofd Externe Dienstverlening en nu als Opgavemanager. Hiervoor zat Arjan ruim zeven jaar bij de gemeente Oost Gelre, alwaar hij Hoofd Publiek en Bestuur was.Geen deelnamekosten
Alle bijeenkomsten van de VPNG zijn alleen toegankelijk voor medewerkers in loondienst van een gemeente, provincie, waterschap of veiligheidsregio. Voor leden is deze bijeenkomst kosteloos. Is jouw organisatie geen lid van de VPNG? Je bent welkom als gast

Aanmelden
Wil je zien hoe Guido en Arjan van de gemeente Winterswijk hun rol van Opgavemanager invullen? Meld je dan aan via de blauwe aanmeldknop.

 

Eerdere sessies van de vakgroep OGW

Bekijk ook de eerdere bijeenkomsten van de vakgroep OGW:

 

BESTUUR VPNG

Francois van Doesburg, Afdelingsmanager Programma's en Projecten, Veenendaal
Fernando Salinas Camara, Hoofd afdeling Ontwikkeling, gemeente Pijnacker-Nootdorp
Wilbert Wouters, Hoofd afdeling Ruimtelijke Uitvoering, Tilburg
Ruud de Smit, Opgavemanager, Súdwest-Fryslân
Bart van der Veer, Hoofd project- en programmamanagement bureau, Delft

 

De VPNG is een zelfstandige vereniging van 225 gemeentelijke projectbureaus en de provincies. Met ruim 60 bijeenkomsten per jaar en ruim 10.200 aangehaakte project-, proces- en programmamanagers zijn wij de meest actieve community of practice voor opgavesturing van de lokale overheid. 

CONTACT

Heb je een praktische vraag over deze bijeenkomst, neem dan contact op met Toin Routers, via t.routers@vpng.nl. Wil je graag een bepaald thema terugzien op de VPNG-agenda? Mail Enrico Kraijo, e.kraijo@vpng.nl.

Alle bijeenkomsten zijn alleen toegankelijk voor medewerkers in loondienst van een gemeente, provincie, waterschap of veiligheidsregio. Is jouw organisatie geen lid van de VPNG? Je bent welkom als gast