Inloggen
Ben jij, net als in veel andere gemeenten, ook volop bezig om participatie inzichtelijk te maken voor externe initiatiefnemers? Hoe kunnen zij beoordelen hoe complex het participatietraject is rond hun initiatief? En wat de gemeente van hen verwacht? Wil je ook initiatiefnemers die met de participatieplicht te maken krijgen ondersteuning bieden bij het maken van een goed participatieplan? Maar wil je daar niet teveel energie aan kwijt zijn en toch iets goeds bieden? Dat kan, want de oplossing is er al. Integreer net als de gemeente Eindhoven en Emmen de VPNG participatie-instrumenten THiNK! Consistent en THiNK! Twice op je eigen gemeente-website.

Bij de ontwikkeling van de participatie-instrumenten heeft de VPNG nooit de intentie gehad om de apps buiten het VPNG-platform aan te bieden. We krijgen echter zoveel vragen van gemeenten om juist de apps in de eigen gemeente-website te mogen integreren, dat besloten is de software ook ter beschikking te stellen voor integratie met gemeente-websites.

In dit webinar leggen we je uit hoe je de participatie tools THiNK! op je eigen gemeente-website een plek kan geven, zonder al te veel kosten en inspanningen. Ook laten we zien hoe deze twee instrumenten initiatiefnemers helpen om structuur aan te brengen in hun participatietraject. Jolanda Lubberts-Admiraal, Gert Klooster en Riëtte Scholtens van de gemeente Emmen nemen je mee in de aanpak die zij hierbij hebben gevolgd.

 

Dit is een bijeenkomst vanuit de vakgroep Participatie. Bekijk het forum, de groepsleden, verslagen en opnames van eerdere bijeenkomsten van deze vakgroep.

Vakgroep:
Participatie


Sprekers

  • Jolanda Lubberts-Admiraal
    Programmamanager omgevingswet, gemeente Emmen

  • Gert Klooster
    Extern communicatieadviseur, gemeente Emmen

  • Riëtte Scholtens
    Adviseur en linking pin tussen het programmateam Omgevingswet van de gemeente Emmen en de THiNK! apps


Ken je THiNK! Consistent en Twice niet? Check dan even de site waarop we uitleggen wat deze twee instrumenten voor je kunnen betekenen. Kort samengevat hebben we de kennis van honderden VPNG-leden over participatie tijdens diverse sessies verzameld, gecompileerd en toegankelijk gemaakt via deze twee participatie-instrumenten, waarbij wij nog onze dank uitspreken aan Wouter Bosch, eerder programmamanager omgevingswet van de gemeenten Kampen en inmiddels raadsgriffier te Duiven, die hiertoe het initiatief nam.

Meld je aan via de blauwe aanmeldknop op deze pagina!

 

BESTUUR VPNG

Francois van Doesburg, Afdelingsmanager Programma's en Projecten, Veenendaal
Fernando Salinas Camara, Hoofd afdeling Ontwikkeling, gemeente Pijnacker-Nootdorp
Wilbert Wouters, Hoofd afdeling Ruimtelijke Uitvoering, Tilburg
Ruud de Smit, Opgavemanager, Súdwest-Fryslân
Bart van der Veer, Hoofd project- en programmamanagement bureau, Delft

 

De VPNG is een zelfstandige vereniging van 219 gemeentelijke projectbureaus en de provincies. Met ruim 60 bijeenkomsten per jaar en ruim 9.500 aangehaakte project-, proces- en programmamanagers zijn wij de meest actieve community of practice voor opgavesturing van de lokale overheid. 

CONTACT

Heb je een praktische vraag over deze bijeenkomst, neem dan contact op met Toin Routers, via t.routers@vpng.nl. Wil je graag een bepaald thema terugzien op de VPNG-agenda? Mail Enrico Kraijo, e.kraijo@vpng.nl.

Alle bijeenkomsten zijn alleen toegankelijk voor medewerkers in loondienst van een gemeente, provincie, waterschap of veiligheidsregio. Is jouw organisatie geen lid van de VPNG? Je bent welkom als gast