Inloggen
Een goed doordachte Project Start-Up is belangrijk voor een goed verloop van je project. Schiet bij jou de PSU er vaak bij in? Zit je ook te worstelen met de opzet van een goede PSU? Haal je niet de verwachte opbrengsten uit PSU´s? Zien jouw collega´s het nut van een PSU niet?

Een project start-up is een workshop die je in de definitiefase van een project doet. Dus als je de concept projectopdracht hebt uitgewerkt met je bestuurlijk en ambtelijk opdrachtgever. Dus als de projectopdracht is vastgesteld door je (bestuurlijk en) ambtelijk opdrachtgever en bent gestart met een concept projectplan.

30 maart zijn Nanna van der Zouw en Sabina van der Spek te gast bij de VPNG. Zij begeleiden in Rotterdam voor veel collega projectmanagers PSU´s. Samen zullen zij de noodzaak laten zien van een goede PSU bij projecten en zij weten als geen ander wat de succesfactoren zijn bij een PSU en wat je beter kunt laten.

We gaan in op vragen als:

 • Hoe creëer je betrokkenheid van jouw projectteam?
 • Hoe bouw je aan het vertrouwen van de bestuurlijk opdrachtgever en de ambtelijk opdrachtgever in jou en je team?
 • Hoe maak je een doordachte basis voor jouw projectplan?

Aan de hand van concrete voorbeelden rondom een school, de klimaatadaptie, capaciteit bij stadsontwikkeling, diversiteit / inclusiviteit & gelijkwaardigheid laten Sabina en Nanna zien hoe je een goede PSU kunt organiseren. 

Graag nodigen wij je uit tijd vrij te maken voor deze online bijeenkomst over de opzet van PSU´s. Een PSU is immers een tijdinvestering aan de start die je dubbel en dwars terugverdient in de loop van het project! Aanmelden kan via de blauwe aanmeldknop op deze pagina.Sprekers

 • Nanna van der Zouw
  Gemeente Rotterdam

  Via de gemeente Utrecht en Delft is Nanna ondertussen al ruim acht jaar werkzaam bij de gemeente Rotterdam. Ze begeleidt haar collega´s bij Projectmatig werken en PSU´s.

 • Sabina van der Spek
  Gemeente Rotterdam

  Sabina werkt al 16 jaar voor de gemeente Rotterdam als projectmanager. Ze werkte aan diverse projecten waarbij een PSU altijd een belangrijk element is van haar projecten.

 

 

 

BESTUUR VPNG

Francois van Doesburg, Opgavenmanager, Veenendaal
Fernando Salinas Camara, Hoofd afdeling Ontwikkeling, Pijnacker-Nootdorp
Wilbert Wouters, Hoofd afdeling Ruimtelijke Uitvoering, Tilburg
Ruud de Smit, Kwartiermaker team Projecten, Súdwest-Fryslân
Bart van der Veer, Hoofd project- en programmamanagement bureau, Delft

 

De VPNG is een zelfstandige vereniging van 226 gemeentelijke projectbureaus en de provincies. Met ruim 60 bijeenkomsten per jaar en ruim 12.500 aangehaakte project-, proces- en programmamanagers zijn wij de meest actieve community of practice voor opgavesturing van de lokale en provinciale overheid. 

CONTACT

Heb je een praktische vraag over deze bijeenkomst, neem dan contact op met Toin Routers, via t.routers@vpng.nl. Wil je graag een bepaald thema terugzien op de VPNG-agenda? Mail Enrico Kraijo, e.kraijo@vpng.nl.

Alle bijeenkomsten zijn alleen toegankelijk voor medewerkers in loondienst van een gemeente, provincie, waterschap of veiligheidsregio. Is jouw organisatie geen lid van de VPNG? Je bent welkom als gast