Inloggen
Geef jij als opdrachtgever leiding aan een grote transformatie? Dan ben je ook opdrachtgever voor programmamanagers. Dat vraagt hele andere dingen van je als opdrachtgever aan projectleiders. Ben jij programmamanager? Dan is de relatie met jouw ambtelijk opdrachtgever van groot belang voor het slagen van jouw programma. We spreken tijdens dit webinar met Bart van Bregt van de gemeente Zwolle. Hij is full-time ambtelijk opdrachtgever, ook van programmamanagers. Hij neemt ons mee in wat hij als de belangrijkste succesfactoren ziet in de samenwerking met programmamanagers.

We kijken samen met de deelnemers per fase van een programma hoe de tandem ambtelijk opdrachtgever-programmamanager het meest succesvol is. In de verkenningsfase is de dynamiek tussen de ambetlijk opdrachtgever en de programmamanager heel anders dan in de uitvoeringsfase. In de onderstaande figuur hebben we met Bart per fase vijf thema’s uitgewerkt die we graag met de deelnemers, dus ook met jou, willen bespreken. Daarnaast gaan we in op de dynamiek met het bestuur en hoe dit ingrijpt op de tandem van ambtelijk opdrachtgever en programmamanager.

Aanmelden
Je bent van harte welkom bij dit webinar. Aanmelden kan via de blauwe aanmeldknop op deze pagina. Dit webinar is kosteloos voor alle medewerkers van gemeenten, provincies, veiligheidsregio´s en waterschappen die lid zijn van de VPNG. Is jouw ambtelijke organisatie geen lid? Je bent welkom als gast.Spreker

  • Bart van Bregt
    Gemeente Zwolle

 BESTUUR VPNG

Francois van Doesburg, Afdelingsmanager Programma's en Projecten, Veenendaal
Fernando Salinas Camara, Hoofd afdeling Ontwikkeling, gemeente Pijnacker-Nootdorp
Wilbert Wouters, Hoofd Brabants Afval Team, Tilburg
Ruud de Smit, Teammanager Projecten, Súdwest-Fryslân
Bart van der Veer, Hoofd project- en programmamanagement bureau, Delft