Aan de twee succesvolle THiNK! tools hebben we een derde tool toegevoegd. Het is de meest praktische van de nu drie beschikbare tools, waarmee je snel het juiste gereedschap aangereikt krijgt voor een volgende participatiestap. Met dank aan de gemeente Groningen, die hiervoor belangrijke bouwstenen aanreikte. In de Think! toolbox zitten nu tientallen tools, waarvan 20 digitaal.
Acht filters
Met de hulp van acht filters worden de meest passende tools voor jouw situatie aangereikt. Het gaat er niet om zoveel mogelijk tools te gebruiken, maar dat je de juiste tool gebruikt op het juiste moment!
Groei-toolbox of tool-stofzuiger? HELP!
De toolbox is nooit af. We kunnen in principe honderden tools toevoegen. Sterker nog, we vragen je tools aan te leveren waar je enthousiast over bent. Deze plaatsen we direct in de toolbox, zodat deze beschikbaar komen voor alle 7.200 aangesloten project-, proces- en programmamanagers. Help ons jouw favoriete tools beschikbaar te maken voor je collega’s in het land.
THiNK! als totaalconcept?
THINK! is zeker een totaalconcept. Met THiNK! consistent kun je een quick scan maken: welk participatietraject heb ik hier voor me en welke mate van participatie past hierbij. Met THiNK! twice (voorheen de THiNK app) kun je bij complexe participatieopgaven een grondige analyse maken om te komen tot een participatiekader. En met THINK tools kun je nu de concrete tool vinden die past bij de volgende participatiestap.
THiNK! omgevingswet proof!
Het hele THiNK! avontuur is ooit opgestart vanuit Wouter Bosch toen hij nog programmamanager omgevingswet was bij de gemeente Kampen. Inmiddels werkt hij in Duiven. Zijn vertrekpunt was juist om participatie vanuit de omgevingswet behapbaar te maken. Steeds meer gemeenten nemen THiNK! consistent als dynamische lijst over in de plaats van een statische lijst rond het adviesrecht van de raad.
THiNK! tools 2.0 in zicht?
We blijven de toolbox ook na de lancering 28 april verder ontwikkelen. De meest opvallende nieuwe functie die in de planning zit is het rating systeem, waarmee je de tools een waardering kunt geven en opmerkingen kunt plaatsen. Nadat meerdere personen een positieve waardering geven aan een bepaalde tool, komt deze vanzelf hoger op de ranglijst als aanbeveling. Zodoende maken we een ‘zelfzuiverende toolbox’, waarin de minst gewaardeerde tools op de achtergrond raken.
Data
THINK! tools wordt 28 april officieel gelanceerd via een webinar. Indien je verhinderd bent, kan je het webinar ook nog bijwonen op 6 mei of 11 mei.
Het programma voor de drie data
13:45 Digitale inloop
14:00 Presentatie van Enrico Kraijo (VPNG) over het THINK concept
14:10 Vragenrondje
14:20 Demonstratie van de THiNK! toolbox
14:30 Vragenrondje
14:40 Tips vanuit de deelnemers
15:00 Afronding
BESTUUR VPNG
Francois van Doesburg, Afdelingsmanager Programma's en Projecten, Veenendaal
Fernando Salinas Camara, Hoofd afdeling Projecten, gemeente Zaanstad
Wilbert Wouters, Hoofd Programma-, Project- en Interimmanagement, Tilburg
Gert Bolkesteijn, Hoofd Team Projecten, Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen
Bart van der Veer, Hoofd project- en programmamanagement bureau, Delft
De VPNG is een zelfstandige vereniging van 173 gemeentelijke projectbureaus en de provincies. Met 60 bijeenkomsten per jaar en ruim 7.200 aangehaakte project-, proces- en programmamanagers zijn wij de meest actieve community of practice voor opgavesturing van de lokale overheid.
CONTACT
Heb je een goed idee om op de VPNG agenda te zetten? Laat het weten aan Enrico Kraijo via e.kraijo@vpng.nl.
Heb je een praktische vraag over deze dag, neem dan contact op met Toin Routers, via t.routers@vpng.nl.