Inloggen
Met het Gezond en Actief Leven Akkoord ofwel GALA willen overheid, gemeenten en zorgverzekeraars een brede aanpak van preventie en versterking van de sociale basis realiseren. Je krijgt van boven opgelegde doelen, je moet lokale resultaten opleveren, domeinoverstijgend en integraal werken. En er is binnen de eigen gemeente ook al zoveel! Dus hoe je pak je de uitvoering van GALA nu handig aan? Ooit gedacht aan het starten van een programma?

Met een programma organiseer je samenhang op allerlei projecten en activiteiten door gericht te werken aan concrete doelen waarbij meerdere partijen betrokken zijn. GALA richt zich op concrete doelen, met een veelheid aan inspanningen en partijen, die integraal bekeken moeten worden. Dus is een programma best een logische werkwijze.

Han Meijerink en Claudia Landewé nemen je mee in een programmatische aanpak van GALA. Claudia Landewé is trainer programmasturing en legt uit waarom een programmatische aanpak voor Gala logisch is. Han Meijerink is strategisch adviseur bij Rijssen-Holten. Hij vertelt hoe hij binnen Rijssen-Holten bezig is om GALA te vertalen naar een programma voor het sociaal domein. Wat daarin werkt en niet werkt. En hoe hij zijn collega’s en directie meekrijgt in deze beweging.

Aanmelden
Benieuwd naar hoe je GALA programmatisch aan kunt pakken? Schrijf je dan in voor dit webinar. Aanmelden kan via de blauwe aanmeldknop op deze pagina. Dit webinar is kosteloos voor alle medewerkers van gemeenten, provincies, veiligheidsregio´s en waterschappen die lid zijn van de VPNG. Is jouw ambtelijke organisatie geen lid? Je bent welkom als gast.Sprekers

  • Han Meijerink
    Gemeente Rijssen-Holten

    Han heeft sinds 2007 bij diverse gemeenten gewerkt, waaronder Montferland, Den Haag, Tubbergen, Hengelo, Hilversum, Hellendoorn, Hoeksche Waard, Stadskanaal, West Betuwe en nu Rijssen-Holten. Voor een groot deel was hij bij deze gemeenten adviseur WMO.

  • Claudia Landewé
    VPNG-trainer

    Claudia kent de uitdagingen van programmasturing vanuit diverse perspectieven vanuit haar rol bij gemeenten, maar ook vanuit de jarenlange ervaring als adviseur voor processen, projecten en programma’s bij non-profitorganisaties.

 BESTUUR VPNG

Francois van Doesburg, Afdelingsmanager Programma's en Projecten, Veenendaal
Fernando Salinas Camara, Hoofd afdeling Ontwikkeling, gemeente Pijnacker-Nootdorp
Wilbert Wouters, Hoofd Brabants Afval Team, Tilburg
Ruud de Smit, Teammanager Projecten, Súdwest-Fryslân
Bart van der Veer, Hoofd project- en programmamanagement bureau, Delft