Inloggen
Wat is de impact van de corona-crisis op het sociaal domein? Veel gemeenten hebben reeds problemen door de hoge kosten van bijvoorbeeld de jeugdzorg. Kunnen we na de lockdown een piek verwachten in de zorgvraag? Hoe gaan de dramatische werkeloosheidsprognoses uitpakken, bovenop alle schuldenvraagstukken en de druk op de bijstand? Gaan we een periode krijgen, waarin de verschillen tussen arm en rijk gaan toenemen, met alle sociale vraagstukken die daarbij komen kijken? Erik Dannenberg, directeur Divosa, neemt ons mee in diverse vraagstukken die op ons af gaan komen in het sociaal domein.

Niet jouw thema? Kijk in de agenda van de VPNG voor andere thema's.

Geef je leiding aan een projectenbureau? En wil je weten wat er op je afkomt over een half jaar? Wil je scherper krijgen hoe jouw projectenportfolio geraakt wordt door de corona-crisis? Schrijf je dan snel in!




  • Erik Dannenberg (51) heeft ruime ervaring in het sociaal domein. Na zijn studie Maatschappelijk werk is hij actief geweest in de hulpverlening aan mensen die verslaafd waren, dakloos waren geraakt en aan gezinnen met meerdere ernstige problemen. Eerst in uitvoerende en al snel in leidinggevende rollen. Van maart 2005 tot maart 2014 was Dannenberg namens het CDA wethouder in de gemeente Zwolle met diverse portefeuilles in het sociale domein.

    Daarnaast was Dannenberg voorzitter van de VNG-commissies ‘Gezondheid en Welzijn’ en ‘Transitie Jeugdzorg’. Als voorzitter van de VNG-delegatie onderhandelde hij met het Rijk over de nieuwe Wmo en Jeugdwet. Momenteel begeleidt hij als adviseur transformatieprocessen in het (speciaal) onderwijs, jeugdhulp, participatie, zorg en (beschermd) wonen. Sinds 2017 is Erik voorzitter van Divosa.

We hopen je met deze serie van digitale ontmoetingen, waarin we de belangrijke partners van gemeenten aan het woord laten, een helder beeld te geven van wat er achter de corona-crisis vandaan komt. Door nu al in te spelen op deze ontwikkeling, kunnen we met elkaar de schade beperken door het aantal interventiemogelijkheden te vergroten.

Programma

10:45 Digitale inloop (met evt. technische uitleg)
11:00 Presentatie Erik Dannenberg
11:30 Interview aan de hand van de chat-vragen
12:00 afronding


Serie digitale ontmoetingen

Dit webinar behoort tot een serie van digitale ontmoetingen, waarin de VPNG experts aan het woord laat, over de invloed van corona op ambtelijk projecten. De afgelopen maand hebben we van gedachten gewisseld met Maxime Verhagen (Bouwend Nederland) en Co Verdaas (Hoogleraar Gebiedsontwikkeling TU Delft). 14 mei volgt een webinar met Jan Fokkema (NEPROM) over de impact van corona op ontwikkelaars en beleggers. De presentaties vind je terug in het forum op het Digitaal Leerhuis van de VPNG. 


BESTUUR VPNG

Francois van Doesburg, Afdelingsmanager Programma's en Projecten, Veenendaal
Fernando Salinas Camara, Hoofd afdeling Projecten, gemeente Zaanstad
Wilbert Wouters, Hoofd Programma-, Project- en Interimmanagement, Tilburg
Gert Bolkesteijn, Hoofd Team Projecten, Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen
Bart van der Veer, Hoofd project- en programmamanagement bureau, Delft

 

De VPNG is een zelfstandige vereniging van 175 gemeentelijke projectbureaus en de provincies. Met 60 bijeenkomsten per jaar en ruim 7.200 aangehaakte project-, proces- en programmamanagers zijn wij de meest actieve community of practice voor opgavesturing van de lokale overheid. 


CONTACT

Heb je een praktische vraag over deze dag, neem dan contact op met Toin Routers, via t.routers@vpng.nl