Inloggen
Als ambtelijk opdrachtgever is er niet één manier van aansturing van projectleiders. Iedere projectleider is weer anders. Hoe herken je wat iedere projectleider nodig heeft in de aansturing vanuit jouw positie als ambtelijk opdrachtgever? Arthur Borst neemt ons mee in zijn visie op dienend opdrachtgeverschap, zonder de basis van projectmanagement uit het oog te verliezen.

Arthur is ontwikkelmanager bij de gemeente Arnhem en neemt ons mee in zijn ontdekkingstocht van de afgelopen anderhalf jaar waarin hij zich de rol van ambtelijk opdrachtgever eigen heeft gemaakt. Arthur was eerst zelf ook projectleider en ging er aanvankelijk vanuit dat de projectleiders die hij ging aansturen op dezelfde manier zouden werken als hij. Maar nee, iedere projectleiders is weer anders en heeft andere dingen nodig van zijn ambtelijk opdrachtgever.

Toch hanteert Arthur een aantal basisprincipes die minimaal in orde moeten zijn. Hij hecht veel waarde aan heldere projectkaders en dat een projectleider verantwoordelijkheid neemt voor de fasering, besluitvorming en de beheersaspecten van een project.  

We gaan in dit interview in gesprek met Arthur over zeven archetype projectleiders en wat je als ambtelijk opdrachtgever tegenover ieder type kunt stellen om de projectleider in zijn of haar kracht te zetten.

 

Ook voor projectleiders
Ben je projectleider? Dan is deze sessie misschien nog wel interessanter als voor opdrachtgevers! Want je leert hier om beter te contracteren met je opdrachtgever over wat jij nodig hebt!

Aanmelden
Je bent van harte welkom bij dit webinar. Aanmelden kan via de blauwe aanmeldknop op deze pagina. Dit webinar is kosteloos voor alle medewerkers van gemeenten, provincies, veiligheidsregio´s en waterschappen die lid zijn van de VPNG. Kijk ook in de VPNG-kalender voor nog meer bijeenkomsten rondom ambtelijk opdrachtgeverschap. Is jouw ambtelijke organisatie geen lid? Je bent welkom als gast.

 

 Spreker

  • Arthur Borst
    Ontwikkelmanager, gemeente Arnhem

 BESTUUR VPNG

Francois van Doesburg, Afdelingsmanager Programma's en Projecten, Veenendaal
Fernando Salinas Camara, Hoofd afdeling Ontwikkeling, gemeente Pijnacker-Nootdorp
Wilbert Wouters, Hoofd Brabants Afval Team, Tilburg
Ruud de Smit, Teammanager Projecten, Súdwest-Fryslân
Bart van der Veer, Hoofd project- en programmamanagement bureau, Delft