Inloggen
Vraag jij je wel eens af bij bepaalde beslissingen die je moet nemen, hoe andere collega's zouden beslissen? Hoe andere collega's bij andere gemeenten omgaan met bepaalde situaties? Oftewel, heb jij soms dilemma's en de behoefte om met collega projectondersteuners hierover via intervisie in gesprek te gaan?

Wat verstaan wij onder intervisie?
Onder intervisie verstaan wij een gestructureerde wijze om met collega's van andere gemeenten, die in een vergelijkbare situatie werken, vraagstukken te verkennen en waar mogelijk op te lossen. We richten ons bij deze vorm van intervisie niet zozeer op inhoudelijke vraagstukken, maar juist op hoe jij jouw rol als projectondersteuner invult en succesvoller kunt maken. Dat vraagt van alle deelnemers een kwetsbare opstelling en de bereidheid om lastige vraagstukken in te brengen.

Werkwijze tijdens een intervisie bijeenkomst
We komen iedere intervisie bijeenkomst anderhalf uur bij elkaar met maximaal 12 deelnemers. Tijdens een intervisiebijeenkomst doen we eerst een dilemmaronde. Tegen welke dilemma’s loop je aan bij je werk? Vervolgens kiezen we één casus van een deelnemer uit waarmee we de intervisie doen. We volgen dan het 10-stappenplan. Een intervisiemethode waarin je als deelnemer leert om goed door te vragen op de vraag achter de vraag van de inbrenger. Een ervaren deskundige begeleidt de intervisiegroep. Aan het einde van de sessie heb je meer inzicht in vraagstukken en ben je geïnspireerd door concrete tips en oplossingen van collega’s.

Doelgroep
In 2024 organiseert de VPNG een aantal intervisiebijeenkomsten voor projectondersteuners. Per intervisie kan je zelf bekijken of je wilt aanschuiven. Je mag alle data meedoen, maar ook gewoon één keer aanschuiven. Meld je voor iedere sessie apart aan.

Datum
Deze sessie vindt online plaats op 28 februari van 9.00 tot 10.30 uur.

Aanmelden
Meld je aan via de blauwe aanmeldknop. Annuleren kan tot twee weken voor aanvang van de intervisie. Aan deze sessie zijn geen kosten verbonden.

 

Dit is een bijeenkomst vanuit de vakgroep Projectondersteuners. Bekijk het forum, de groepsleden, verslagen en opnames van eerdere bijeenkomsten van deze vakgroep.Begeleider

  • Natascha Man
    Projectondersteuner, gemeente Utrechtse Heuvelrug

 BESTUUR VPNG

Francois van Doesburg, Afdelingsmanager Programma's en Projecten, Veenendaal
Fernando Salinas Camara, Hoofd afdeling Ontwikkeling, Pijnacker-Nootdorp
Wilbert Wouters, Hoofd Brabants Afval Team, Tilburg
Ruud de Smit, Teamleider Projecten, Súdwest-Fryslân
Bart van der Veer, Hoofd project- en programmamanagement bureau, Delft                  

 

De VPNG is een zelfstandige vereniging van 250 gemeentelijke projectbureaus en de provincies. Met ruim 60 bijeenkomsten per jaar en ruim 14.600 aangehaakte project-, proces- en programmamanagers zijn wij de meest actieve community of practice voor opgavesturing van de lokale overheid. 

CONTACT

Heb je een praktische vraag over deze bijeenkomst, neem dan contact op met Toin Routers, via t.routers@vpng.nl. Wil je graag een bepaald thema terugzien op de VPNG-agenda? Mail Enrico Kraijo, e.kraijo@vpng.nl.