Inloggen
Bij de VPNG geven we met enige regelmaat inspiratiegidsen uit voor ambtelijk project-, proces-, programma- en opgavemanagers. De basis voor deze boekjes zijn de bijeenkomsten en trainingen van de VPNG. De afgelopen jaren zijn diverse bijeenkomsten geweest over participatie en hebben de trainers Barbara Verbeek en Mark ter Bals trainingen over participatie verzorgd. Tijd om alle opgedane ervaringen, kennis en de ontwikkelde THiNK! Tools breder toegankelijk te maken voor gemeenten en provincies in een inspiratiegids ´participatie´!

26 juli steken Barbara en Mark tezamen met Enrico Kraijo, medeontwikkelaar van de THiNK! tools, de koppen bij elkaar om door al het materiaal te gaan met het doel om te komen tot een inspiratiegids ´participatie´. Heb jij veel ervaring met participatie en vind je het leuk om ook jouw kennis en ervaring in te brengen en tegelijkertijd jouw kennis en netwerk uit te breiden? Schrijf je dan in voor deze fysieke sessie in Utrecht!

Programma
10:00 Kennismaking
10:20 Doorlopen van het trainingsmateriaal op bruikbare elementen voor het boekje
11:00 Aankleden structuur boekje met ervaringen en materialen van deelnemers
12:00 Hoofdstukindeling doordenken en hiaten opsporen
13:00 Lunch
14:00 In tweetallen onderdelen uitwerken
15:00 Afronding

We streven deze dag ernaar een schijfplan te maken voor de inspiratiegids en daarnaast willen we starten met een vakgroep ´Participatie´. Het is een klein netwerkje met ervaren mensen die elkaar vaker opzoeken en als inspiratie willen dienen voor andere gemeenten. Deze vakgroep kan hiertoe bijvoorbeeld de komende maanden activiteiten organiseren voor collega´s in het land die interesse hebben in participatie. Het is een leuke manier om collega´s te leren kennen die met hetzelfde bezig zijn in een andere gemeente.

Dus, heb je ervaring met participatie en wil je collega´s leren kennen die ook met participatie bezig zijn, meld je aan via de blauwe aanmeldknop op deze pagina. De sessie is alleen waardevol voor je als je zelf ook ruime ervaring hebt met participatie! 

BESTUUR VPNG

Francois van Doesburg, Afdelingsmanager Programma's en Projecten, Veenendaal
Fernando Salinas Camara, Hoofd afdeling Ontwikkeling, gemeente Pijnacker-Nootdorp
Wilbert Wouters, Hoofd afdeling Ruimtelijke Uitvoering, Tilburg
Ruud de Smit, Teammanager Projecten, Súdwest-Fryslân
Bart van der Veer, Hoofd project- en programmamanagement bureau, Delft

 

De VPNG is een zelfstandige vereniging van 240 gemeentelijke projectbureaus en de provincies. Met ruim 80 bijeenkomsten per jaar en ruim 12.800 aangehaakte project-, proces- en programmamanagers zijn wij de meest actieve community of practice voor opgavesturing van de lokale overheid. 

CONTACT

Heb je een praktische vraag over deze bijeenkomst, neem dan contact op met Toin Routers, via t.routers@vpng.nl. Wil je graag een bepaald thema terugzien op de VPNG-agenda? Mail Enrico Kraijo, e.kraijo@vpng.nl.

Alle bijeenkomsten zijn alleen toegankelijk voor medewerkers in loondienst van een gemeente, provincie, waterschap of veiligheidsregio. Is jouw organisatie geen lid van de VPNG? Je bent welkom als gast