Inloggen
In navolging op de veel aangevraagde inspiratiegids "Programmasturing als vak, handreikingen voor gemeentelijk programmamanagers" wordt 7 december het concept voor de bijbehorende toolbox Programmasturing gelanceerd! We nodigen je van harte uit hierbij online aanwezig te zijn.

Hoe bereid ik een intakegesprek voor? Welke rollen en verantwoordelijkheden hebben we binnen programma´s? Hoe ziet het krachtenveld eruit? Hoe betrek ik de diverse spelers? Hoe verbeter ik de samenwerking? Welke werkmethode kiezen we? Wat moet ik voor ogen hebben bij het nemen van besluiten? Bij deze en nog veel meer vragen helpt de toolbox Programmasturing jou. Via een handig filtermechanisme vind je handige tools die je helpen bij het beantwoorden van vragen die je waarschijnlijk vaak tegenkomt bij jouw programma.

Claudia Landewé, Enrico Kraijo en Pauline Stouwdam zijn de afgelopen maanden druk beziggeweest om de toolbox verder op te bouwen en in te vullen. Na jaren van vooronderzoek kwam in 2021 de inspiratiegids "Programmasturing als vak" uit. Meer dan 1.200 collega´s hebben dit boekje besteld en honderden collega´s hebben de digitale versie gedownload. Op basis van deze inspiratiegids wordt nu de toolbox Programmasturing ontwikkeld. Het is overigens een dynamische toolbox. Dit houdt in dat de toolbox nooit af zal zijn. In december maken we een begin met een twintigtal tools. Zowel de auteurs van het boekje als leden van de VPNG zullen steeds nieuwe tools toevoegen en de inhoudt aanvullen. Het is de Wikipedia voor de Programmamanager!


Dit is een bijeenkomst vanuit de vakgroep Programmasturing. Bekijk het forum, de groepsleden, verslagen en opnamen van eerdere bijeenkomsten van deze vakgroep.   • Claudia Landewé
    Gemeente Dinkelland-Tubbergen (Noaberkracht)

  • Enrico Kraijo
    VPNG
Meld je aan voor deze online bijeenkomst op 7 december met behulp van de blauwe aanmeldknop op deze pagina. BESTUUR VPNG

Francois van Doesburg, Afdelingsmanager Programma's en Projecten, Veenendaal
Fernando Salinas Camara, Hoofd afdeling Ontwikkeling, gemeente Pijnacker-Nootdorp
Wilbert Wouters, Hoofd Brabants Afval Team, Tilburg
Ruud de Smit, Teammanager Projecten, Súdwest-Fryslân
Bart van der Veer, Hoofd project- en programmamanagement bureau, Delft

 

De VPNG is een zelfstandige vereniging van 250 gemeentelijke projectbureaus en de provincies. Met 64 bijeenkomsten per jaar en ruim 13.000 aangehaakte project-, proces- en programmamanagers zijn wij de meest actieve community of practice voor opgavesturing van de lokale overheid. 

CONTACT

Heb je een praktische vraag over deze bijeenkomst, neem dan contact op met Toin Routers, via t.routers@vpng.nl. Wil je graag een bepaald thema terugzien op de VPNG-agenda? Mail Enrico Kraijo, e.kraijo@vpng.nl.