Inloggen
Ben jij actief in de jeugdhulpverlening bij jouw gemeente? 40 collega's in de jeugdhulpverlening bij andere gemeenten hebben zich al aangemeld voor deze leerkring. Je bent van harte uitgenodigd je aan te sluiten.

Niet jouw thema? Kijk in de agenda van de VPNG voor andere thema's.

 

In het kader van de leerkring 'Kostenbeheersing Jeugdhulp' gaan we donderdag 18 februari dieper in op de toegang tot de zorg. Het is één van de onderwerpen die veel naar voren kwam tijdens de grote belronde die leerkringbegeleider Agnes Jonkman heeft gedaan langs deelnemers. De toegang is één van de knoppen om te sturen op kostenbeheersing. De ene gemeente kiest bijvoorbeeld voor extra inzet vanuit de toegang voor vraagverheldering, waar een andere gemeente kiest om extra professionals in te zetten om zelf zorgvragen op te pakken. Welke verschillende interventies zetten we allemaal in? Met welk doel? En hoe gaan we in de Leerkring de effectiviteit van deze interventies volgen en uitwisselen?

Tijdens de belronde langs medewerkers in de ambtelijke Jeugdzorg kwamen veel thema's naar voren. Agnes zal je 18 februari alle onderwerpen voorleggen en gezamenlijk bepalen we de koers van deze leerkring.  

 

  • Leerkring kostenbeheersing Jeugd

Leerkringbegeleider

  • Agnes Jonkman