Inloggen
Ben jij als projectleider bezig om het intakeproces in te richten en 'te laten landen’? Je klus begon vanuit de invoering van de omgevingswet, maar inmiddels besef je, dat de opdracht veel breder is. Hoe laat je jouw gemeente bijvoorbeeld met één mond spreken richting initiatiefnemers? Participatie is een belangrijke rode draad. Via de lijn van het inrichten van omgevingstafels, regietafels, quick scans, etc. werk je toe naar een breed gedragen werkwijze waarin een ieder zijn plek inneemt. Vind je het zinvol om met collega’s in een vergelijkbare positie op te trekken in 2021? Om elkaar te inspireren, te leren van elkaars dilemma’s en succesvolle interventies te delen? Schrijf je dan in op onze leerkring! We organiseren verschillende activiteiten, zodat je jouw rol kunt versterken.

Wat houdt deze leerkring in?

  • We trappen af op 21 januari 2021 met een online bijeenkomst voor alle collega's die dezelfde uitdaging hebben.
  • In een klein groepje met collega's van andere gemeenten ga je vervolgens aan de slag met de dilemma's.
  • We regelen aansprekende sprekers die jou inspireren jouw dillema's vanuit andere invalhoeken te bekijken.
  • We organiseren plenaire webinars met cases van deelnemers.
  • We zetten een besloten forumgroep op om snel ervaringen en kennis snel onderling te delen.

 

Intake

Om echt te kunnen leren van elkaar hoe je je kunt bewegen in dit complexe veld, vinden we het belangrijk dat de deelnemers een projectleiders- of regierol hebben. Een telefonische intake is onderdeel van de aanmelding.


Unieke kans

Profiteer van de doorleefde ervaringen vanuit de gemeente Hoekse Waard. Ronald Jellema trapt de leerkring af met het delen van de ervaringen vanuit de gemeente Hoekse Waard. Onder zijn leiding hebben ze binnen Hoekse Waard met vallen en opstaan nu een uitgebalanceerd intakeproces ingericht. Ronald neemt je mee in het uiteindelijke resultaat en de weg daar naar toe. Welke valkuilen en dilemma’s heeft hij doorlopen? En vooral overwonnen ;-)


Wat gaan we 21 januari nog meer doen?

De online kick off van de leerkring vindt plaats op 21 januari. De nadruk ligt dan naast het inspireerde verhaal van Ronald op onderling kennismaken. Het doel van de leerkring is om de ervaringen binnen de leerkring te delen en zinvolle kennisuitwisselingsactiviteiten te organiseren.

 

  • professionalisering project-, proces- en programmanagement

 

BESTUUR VPNG

Francois van Doesburg, Afdelingsmanager Programma's en Projecten, Veenendaal
Fernando Salinas Camara, Hoofd afdeling Projecten, gemeente Zaanstad
Wilbert Wouters, Hoofd afdeling Ruimtelijke Uitvoering, Tilburg
Gert Bolkesteijn, Hoofd Team Projecten, Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen
Bart van der Veer, Hoofd project- en programmamanagement bureau, Delft

 

De VPNG is een zelfstandige vereniging van 182 gemeentelijke projectbureaus en de provincies. Met 60 bijeenkomsten per jaar en ruim 8.200 aangehaakte project-, proces- en programmamanagers zijn wij de meest actieve community of practice voor opgavesturing van de lokale overheid. 


CONTACT

Heb je een praktische vraag over dit webinar? Neem dan contact op met Toin Routers, via t.routers@vpng.nl.
Wil je graag een bepaald thema terugzien in één van de activiteiten van de VPNG?  Mail Enrico Kraijo, e.kraijo@vpng.nl.