Inloggen
Wat is jouw functieomschrijving als projectondersteuner? Welke competenties en taken horen bij een projectondersteuner? En hoe wordt de functie gewaardeerd?
Tijdens deze tweede sessie van de leerkring projectondersteuning delen drie projectondersteuners van verschillende gemeenten hun ervaringen over de totstandkoming van de functiebeschrijving van projectondersteuner. De ene gemeente zit nog volop in het proces en de twee andere gemeenten hebben de beschrijvingen inmiddels afgerond. Waar liepen/lopen zij tegenaan? Hoe zijn zij eindelijk tot de functiebeschrijvingen gekomen? Hoe heeft de waardering van de functies plaatsgevonden? En welke rol hadden/hebben zij bij de totstandkoming van de beschrijvingen? Deze ervaringen willen zij graag met jullie delen!

De leerkring
Ruim 120 projectondersteuners hebben zich voor deze leerkring aangemeld. Jeroen Voskuil van de VPNG heeft een kleine 50 ondersteuners gesproken de afgelopen tijd om te inventariseren waar "wij" als ondersteuners behoefte aan hebben. Jeroen heeft voor ons samengevat waar wij ons binnen de leerkring in moeten verdiepen.

Subgroepen
De vorige sessie was de tijd die we kregen in de subgroepjes veel te kort. Ook deze keer maken we daarom tijdens de sessie weer een aantal groepjes, waarbij je met een paar collega's van gemeenten uit het land de functieomschrijvingen kan vergelijken.
Leerkringbegeleider

  • Ellen Kassing
    Gemeente Utrecht


Meld je aan voor deze leerkring via de aanmeldknop.BESTUUR VPNG

Francois van Doesburg, Afdelingsmanager Programma's en Projecten, Veenendaal
Fernando Salinas Camara, Hoofd afdeling Projecten, gemeente Zaanstad
Wilbert Wouters, Hoofd afdeling Ruimtelijke Uitvoering, Tilburg
Ruud de Smit, Manager Ontwikkelagenda en Opgavenmanager, Súdwest-Fryslân
Bart van der Veer, Hoofd project- en programmamanagement bureau, Delft

 

De VPNG is een zelfstandige vereniging van 205 gemeentelijke projectbureaus en de provincies. Met 64 bijeenkomsten per jaar en ruim 8.400 aangehaakte project-, proces- en programmamanagers zijn wij de meest actieve community of practice voor opgavesturing van de lokale overheid. 


CONTACT

Heb je een praktische vraag over deze bijeenkomst, neem dan contact op met Toin Routers, via t.routers@vpng.nl