Inloggen
Krijg jij ook geregeld de vraag om een informatie- of participatiebijeenkomst te organiseren? Waar je eerder direct een ruimte ging regelen, komt nu eerst een andere belangrijke vraag op. Gaan we een fysieke, online of wellicht zelfs een hybride bijeenkomst organiseren? En hoe organiseer je vervolgens zo'n participatiebijeenkomst? En waarom participeren we eigenlijk?

Een keuze maken voor fysiek, online of hybride hangt van diverse factoren af, waarvan we een deel niet in eigen hand hebben. Welk doel heeft de bijeenkomst? Hoe ziet je doelgroep eruit en hoe denken de stakeholders? Wil je meer informatie verstrekken, of wil je juist meningen of ideeën ophalen? 

Fysieke bijeenkomsten en online bijeenkomsten hebben ieder hun eigen voor- en nadelen. Is hybride dan de oplossing? Of komen er bij hybride bijeenkomsten ook weer voor- en nadelen?

Tijdens deze bijeenkomst van de leerkring Projectondersteuners, waar je overigens ook van harte welkom bent als je geen projectondersteuner bent, gaan we in op de voor- en nadelen van de verschillende vormen van bijeenkomsten, zodat je naar jouw team toe kunt beargumenteren waarom je voor een bepaalde vorm voor een bijeenkomst kiest. Na de keuze moet je ook de bijeenkomst gaan organiseren. Wat moet je regelen voor zo'n bijeenkomst? Wat zorgt ervoor dat de bijeenkomst een succes wordt en wat moet je vooral niet doen?



Voor deze bijeenkomst op 2 december hebben we Antoinette Kooistra te gast. Zij is omgevingsmanager bij de gemeente Veenendaal en zij gaat je meer vertellen over haar ervaringen met het opzetten van informatie- en participatiebijeenkomsten. Hiernaast gaan we tijdens de sessie in kleine groepen uiteen om van elkaars ervaringen te leren.

Programma

10.00 Welkom
10.05 Antoinette Kooistra
10.40 Ervaringen delen in subgroepen (halverwege worden de groepen opnieuw ingedeeld)
11.25 Toelichting programma vakgroep projectondersteuning 2022
11.30 Afsluiting

 



  • Leerkringbegeleider: Ellen Kassing
    Gemeente Utrecht

  • Spreker: Antoinette Kooistra
    Gemeente Veenendaal

 



BESTUUR VPNG

Francois van Doesburg, Afdelingsmanager Programma's en Projecten, Veenendaal
Fernando Salinas Camara, Hoofd afdeling Ontwikkeling, gemeente Pijnacker-Nootdorp
Wilbert Wouters, Hoofd afdeling Ruimtelijke Uitvoering, Tilburg
Ruud de Smit, Opgavemanager, Súdwest-Fryslân
Bart van der Veer, Hoofd project- en programmamanagement bureau, Delft

 

De VPNG is een zelfstandige vereniging van 208 gemeentelijke projectbureaus en de provincies. Met ruim 60 bijeenkomsten per jaar en ruim 9.100 aangehaakte project-, proces- en programmamanagers zijn wij de meest actieve community of practice voor opgavesturing van de lokale overheid.