Inloggen
Je zit als projectleider 'duurzaamheid' midden in een paradox. Jouw gemeente heeft zich gecommitteerd aan hoge duurzaamheidsambities, terwijl je woningeigenaren lastig kunt dwingen om aan deze doelen te gaan werken. Of het nu gaat over de warmteplannen die binnenkort opgeleverd gaan worden, om lokale energieopwekking of om het isoleren van de bestaande woningvoorraad. Steeds word je uitgedaagd door dit vraagstuk. Vind je het zinvol om met collega’s in een vergelijkbare positie op te trekken in 2021? Om elkaar te inspireren, te leren van elkaars dilemma’s en succesvolle interventies te delen? Schrijf je dan in op onze leerkring! We organiseren verschillende activiteiten, zodat je jouw rol kunt versterken.

Wat houdt deze leerkring in?

  • We trappen af op 28 januari 2021 met een online bijeenkomst voor alle collega's die dezelfde uitdaging hebben.
  • In een klein groepje met collega's van andere gemeenten ga je vervolgens aan de slag met de dilemma's.
  • We regelen aansprekende sprekers die jou inspireren jouw dillema's vanuit andere invalhoeken te bekijken.
  • We organiseren plenaire webinars met cases van deelnemers.
  • We zetten een besloten forumgroep op om snel ervaringen en kennis snel onderling te delen.


Intake

Om echt te kunnen leren van elkaar hoe je je kunt bewegen in dit complexe veld, vinden we het belangrijk dat de deelnemers een projectleiders- of regierol hebben. Een telefonische intake is onderdeel van de aanmelding. 


Unieke kans: profiteer van jaren lang Europees wetenschappelijk praktijk onderzoek!

Het bijzondere van deze leerkring is dat we samenwerken met een Europees onderzoeksproject met de naam Triple A (Awareness+Access = Adaption), waarin Nederlandse, Vlaamse, Noord-Franse en Engelse lokale overheden waardevolle ervaringen opbouwden. Dit project heeft de afgelopen jaren in de praktijk getest wat wel werkt om particuliere huiseigenaren te motiveren om te investeren in duurzaamheid. De lessen die zij hebben geleerd delen zij met jou als deelnemer aan de leerkring. De universiteit van Gent en de TU Delft participeren ook in dit project. Leer meer over dit onderzoeksproject.


Wat gaan we 28 januari doen?

De kick off van de leerkring vindt plaats op 28 januari De nadruk ligt dan op onderling kennis maken. We hebben ook een inspireerde spreker in de persoon van Erwin Mlecnik van de TU Delft. Hij zal ons meenemen in de belangrijkste conclusies uit het triple A onderzoek: de klantreis. Dit levert veel waardevolle handvatten op, voor hoe je de inspanningen vanuit een gemeente kunt inzetten om zoveel mogelijk eigenaren in beweging te krijgen, met zo min mogelijk inspanning. Waar haak je aan op de klantreis, en wat werkt op welk moment in die reis?



 

BESTUUR VPNG

Francois van Doesburg, Afdelingsmanager Programma's en Projecten, Veenendaal
Fernando Salinas Camara, Hoofd afdeling Projecten, gemeente Zaanstad
Wilbert Wouters, Hoofd afdeling Ruimtelijke Uitvoering, Tilburg
Gert Bolkesteijn, Hoofd Team Projecten, Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen
Bart van der Veer, Hoofd project- en programmamanagement bureau, Delft

 

De VPNG is een zelfstandige vereniging van 182 gemeentelijke projectbureaus en de provincies. Met 60 bijeenkomsten per jaar en ruim 8.200 aangehaakte project-, proces- en programmamanagers zijn wij de meest actieve community of practice voor opgavesturing van de lokale overheid. 


CONTACT

Heb je een praktische vraag over dit webinar? Neem dan contact op met Toin Routers, via t.routers@vpng.nl.
Wil je graag een bepaald thema terugzien in één van de activiteiten van de VPNG?  Mail Enrico Kraijo, e.kraijo@vpng.nl.