Inloggen
Je herkent het vast wel, jouw project, proces of programma wordt overladen met bestuurlijke ambities en inhoudelijke kaders. Er wordt verwacht dat je meer aan participatie doet en ondertussen word je ook geacht om snel resultaten op te leveren en beter integraal te werken. Soms moet je even stilstaan bij waar je mee bezig bent, even intervisie met collega's van andere gemeenten en provincies, los van de waan van de dag. Tijd om je in te schrijven voor de mastermind groep "complexe gebiedsontwikkelingsopgaven".

Gun jezelf de kans om even bij te tanken. Haal energie uit tips en ideeën van collega's in het land die ook met complexe integrale opgaven bezig zijn. Door de verhalen van andere gemeenten en provincies zie je nieuwe invalshoeken, waarmee je ook jouw project, proces of programma weer nieuwe impulsen kunt geven.

Gebiedsontwikkelingsopgaven, grote civiele projecten en andere vormen van publiek-private samenwerking worden complexer, minder voorspelbaar. Het wordt daarom steeds belangrijker dat je aan jezelf blijft werken, dat je regelmatig evalueert of je nog doelgericht en efficiënt opereert en dat je je voedt met nieuwe ideeën. Maak hiervoor gebruik van de kennis en wijsheid van collega’s die ook een gebiedsontwikkeling trekken, zodat je uiteindelijk met minder inspanning, sneller en beter jouw gebiedsontwikkeling kunt sturen.

De mastermind groep "Complexe gebiedsontwikkelingsopgaven" bestaat uit maximaal negen deelnemers, Voor deze intervisie komen we op 25 november online samen van 10:00 - 12:00 uur. Deelname is gratis. 

Wij gaan de sessie doen volgens de stappen:

  • Introductie
  • Kiezen van een casus
  • Probleemverkenning
  • Probleemdefinitie
  • Advisering
  • Evaluatie

Denk alvast na welke casus je in wilt brengen. Breng een kwestie van jouw werk in; iets waarmee je worstelt. Bijvoorbeeld een dilemma of het omgaan met houding en gedrag.


Doelgroep


Project- en programmamanagers die binnen een gemeente of provincie met gebiedsontwikkeling bezig zijn.Begeleider

  • Julia Mölck
    Projectmanager, gemeente Alkmaar

 BESTUUR VPNG

Francois van Doesburg, Afdelingsmanager Programma's en Projecten, Veenendaal
Fernando Salinas Camara, Hoofd afdeling Ontwikkeling, gemeente Pijnacker-Nootdorp
Wilbert Wouters, Hoofd afdeling Ruimtelijke Uitvoering, Tilburg
Ruud de Smit, Opgavemanager, Súdwest-Fryslân
Bart van der Veer, Hoofd project- en programmamanagement bureau, Delft

 

De VPNG is een zelfstandige vereniging van 208 gemeentelijke projectbureaus en de provincies. Met ruim 60 bijeenkomsten per jaar en ruim 9.100 aangehaakte project-, proces- en programmamanagers zijn wij de meest actieve community of practice voor opgavesturing van de lokale overheid. 

CONTACT

Heb je een praktische vraag over deze mastermind groep, neem dan contact op met Toin Routers, via t.routers@vpng.nl. Wil je graag een bepaald thema terugzien op de VPNG-agenda? Mail Enrico Kraijo, e.kraijo@vpng.nl.