Inloggen
Met de 'Meester in je vak'-sessies van de VPNG kan je je laten bekwamen in aspecten van processen, projecten en programma’s. De insteek is dat we, onder begeleiding van een expert, via diverse werkvormen van elkaar leren. Hierbij wordt van breed naar smal gewerkt, dus een stukje theorie, praktijkverhaal en dan zelf toepassen.

'Meester in je vak' bestaat uit vier online sessies, waarbij je kan deelnemen aan één of meer sessies vanaf april t/m september. Deze sessie op 15 september gaan we aan de slag met de THEFD-factoren. In een kleine setting pakken we eerst een stukje theorie, vervolgens wordt deze theorie toegepast op een praktijkvoorbeeld en we sluiten af met de lessons learned.


Besturen van jouw programma doe je niet alleen op gevoel, maar vooral aan de hand van de THEFD-factoren. Dit staat voor Tempo, Haalbaarheid, Efficiency, Flexibiliteit en Doelmatigheid. Samen vormen ze het stuurwiel van jouw programma en helpen ze de juiste interventies op het juiste moment te plegen.

Voor de toepassing van THEFD in de praktijk hebben we Simone Eefting uitgenodigd. Zij is actief met de opvang en huisvesting van vluchtelingen en in het bijzonder vluchtelingen uit Oekraïne. Hoe zet zij in haar programma THEFD in?

Dit is een bijeenkomst vanuit de vakgroep Programmasturing. Bekijk het forum, de groepsleden, verslagen en opnamen van eerdere bijeenkomsten van deze vakgroep. Begeleider

  • Claudia Landewé
    VPNG

    Claudia kent de uitdagingen van programmasturing en projectmanagement vanuit diverse perspectieven vanuit haar rol bij gemeenten, maar ook vanuit de jarenlange ervaring als adviseur voor processen, projecten en programma’s bij non-profitorganisaties. Ze is mede-auteur van het succesvolle boek 'Programmasturing als vak' dat de VPNG in 2021 heeft uitgegeven en dat door ruim 1.800 project- en programmamanagers is aangevraagd.

 

Wil jij aan de slag met de THEFD-factoren? Meld je aan via de blauwe aanmeldknop.

 

BESTUUR VPNG

Francois van Doesburg, Afdelingsmanager Programma's en Projecten, Veenendaal
Fernando Salinas Camara, Hoofd afdeling Ontwikkeling, gemeente Pijnacker-Nootdorp
Wilbert Wouters, Hoofd afdeling Ruimtelijke Uitvoering, Tilburg
Ruud de Smit, Opgavemanager, Súdwest-Fryslân
Bart van der Veer, Hoofd project- en programmamanagement bureau, Delft

 

De VPNG is een zelfstandige vereniging van 219 gemeentelijke projectbureaus en de provincies. Met ruim 60 bijeenkomsten per jaar en ruim 9.500 aangehaakte project-, proces- en programmamanagers zijn wij de meest actieve community of practice voor opgavesturing van de lokale overheid. 

CONTACT

Heb je een praktische vraag over deze bijeenkomst, neem dan contact op met Toin Routers, via t.routers@vpng.nl. Wil je graag een bepaald thema terugzien op de VPNG-agenda? Mail Enrico Kraijo, e.kraijo@vpng.nl.

Alle bijeenkomsten zijn alleen toegankelijk voor medewerkers in loondienst van een gemeente, provincie, waterschap of veiligheidsregio. Is jouw organisatie geen lid van de VPNG? Je bent welkom als gast