Inloggen
Werk jij aan een maatschappelijk doel? Tuurlijk, anders werk je niet bij een gemeente! Je bent programmamanager, procesregisseur, opgavemanager of beleidsadviseur en je wilt ervoor zorgen dat je dat doel behaalt. Maar er gebeurt van alles en je ziet allerlei risico’s.

In onze serie ‘Meester in je vak’ zetten we instrumenten centraal die helpen om meer opgavegericht te gaan sturen. Deze sessie staat in het teken van risicomanagement, een methodiek binnen zowel projecten, programma’s, processen als opgaven, die je ook kan inzetten als beleidsadviseur, procesregisseur of als opgavemanager.

Risicomanagement
Risicomanagement is een van de pijlers in programmamanagement. Het is proactief reageren op wat er in het project en in de omgeving kan gebeuren. Hiermee kan een risico een kans worden of door de juiste maatregelen voorkomen of verminderd worden. Risicomanagement helpt jou om de beren op de weg en de valkuilen te omzeilen, zodat je sneller en makkelijker je doel bereikt.

Praktijkvoorbeeld
In het webinar staan we stil bij de theorie van risicomanagement en vertelt Barbara Verbeek van de gemeente Haarlemmermeer hoe zij met de bril van omgevingsmanager kijkt naar risico’s. Dit doen we aan de hand van een casus die ingaat op de risico’s van participatie en hoe je door er vooraf goed over na te denken goed op kunt sturen.

Met de stappen die je leert in dit webinar heeft risicomanagement meerwaarde en kun je beter sturen! Begeleider en spreker

  • Claudia Landewé
    VPNG-begeleider

  • Barbara Verbeek
    Strategisch adviseur, gemeente Haarlemmermeer

Leer de meerwaarde van Risicomanagement. Dit webinar kost je een uur van je tijd, maar die tijd verdien je heel snel terug!  Meld je aan via de blauwe aanmeldknop.

 

BESTUUR VPNG

Francois van Doesburg, Opgavenmanager, Veenendaal
Fernando Salinas Camara, Hoofd afdeling Ontwikkeling, Pijnacker-Nootdorp
Wilbert Wouters, Hoofd afdeling Ruimtelijke Uitvoering, Tilburg
Ruud de Smit, Opgavemanager, Súdwest-Fryslân
Bart van der Veer, Hoofd project- en programmamanagement bureau, Delft

 

De VPNG is een zelfstandige vereniging van 225 gemeentelijke projectbureaus en de provincies. Met ruim 60 bijeenkomsten per jaar en ruim 11.500 aangehaakte project-, proces- en programmamanagers zijn wij de meest actieve community of practice voor opgavesturing van de lokale en provinciale overheid. 

CONTACT

Heb je een praktische vraag over deze bijeenkomst, neem dan contact op met Toin Routers, via t.routers@vpng.nl. Wil je graag een bepaald thema terugzien op de VPNG-agenda? Mail Enrico Kraijo, e.kraijo@vpng.nl.

Alle bijeenkomsten zijn alleen toegankelijk voor medewerkers in loondienst van een gemeente, provincie, waterschap of veiligheidsregio. Is jouw organisatie geen lid van de VPNG? Je bent welkom als gast