Inloggen
Je voelt aan dat de samenleving in beweging is. Termen als participatie, opgavegericht werken en bottom-up vliegen je om de oren. Heb jij grip op deze veranderingen? Je voelt haarfijn aan dat bij de vakafdelingen, die vasthouden aan hun eendimensionale blik, kortsluiting ontstaat. De opgave centraal zetten, het klinkt zo makkelijk. Totdat je het moet doen… Ontspan! Ferenc van Damme van de provincie Overijssel geeft je houvast in deze veranderende wereld en laat je zien hoe je hier met flair op inspeelt.

We hebben op veler verzoek Ferenc opnieuw uitgenodigd. Hij weet als geen ander hoe onze maatschappij zich ontwikkelt tot een 'zwermsamenleving'. Waarschuwing: als je deze sessie bijwoont, dan ga je definitief anders kijken naar jouw rol en welke plek een gemeente of provincie straks in de samenleving gaat innemen.

Let op: dit webinar duurt twee uur. Als Ferenc spreekt, vliegt de tijd voorbij. Dus ruim je agenda vrij en meld je aan. 

Tip van Ferenc: lees het boekje opgave gericht werken van de VPNG voordat je deelneemt aan deze sessie!

 Spreker

  • Ferenc van Damme
    Provincie Overijssel

    Ondanks dat Ferenc alweer 12 jaar bij de provincie Overijssel werkt, is hij een avonturier gebleven. Hij is een tegendraadse denker die zich laat zien als doener. Hij mag alles zeggen wat het provinciebestuur liever niet wil horen. Sterker nog, dat is zijn taak. Hij begeleidt verschillende ontwikkelingen in de regio die vastlopen op de klassieke opvattingen van overheidsdienaren en -systemen. Ferenc doorprikt modieuze termen en onderbouwt zijn acties met wetenschappelijke studies en praktijkcases.

 

 

BESTUUR VPNG

Francois van Doesburg, Afdelingsmanager Programma's en Projecten, Veenendaal
Fernando Salinas Camara, Hoofd afdeling Projecten, gemeente Zaanstad
Wilbert Wouters, Hoofd afdeling Ruimtelijke Uitvoering, Tilburg
Ruud de Smit, Manager Ontwikkelagenda en Opgavenmanager, Súdwest-Fryslân
Bart van der Veer, Hoofd project- en programmamanagement bureau, Delft

 

De VPNG is een zelfstandige vereniging van 202 gemeentelijke projectbureaus en de provincies. Met 64 bijeenkomsten per jaar en ruim 8.400 aangehaakte project-, proces- en programmamanagers zijn wij de meest actieve community of practice voor opgavesturing van de lokale overheid. 


CONTACT

Heb je een praktische vraag over deze bijeenkomst, neem dan contact op met Toin Routers, via t.routers@vpng.nl