Inloggen
Herken je dit: je wordt op pad gestuurd met een heel vage klus, eigenlijk meer een maatschappelijk vraagstuk. Of je hebt een klus die helemaal niet geschikt blijkt te zijn om aan te pakken met projectmatig werken of programmasturing. Je merkt bijvoorbeeld dat projectmatig werken jouw project niet vooruit brengt en dat het op diverse plekken knelt. Je hebt eerst een stuk procesregie te doen! Voordat je over kan gaan naar een werkwijze als project, programma of opgavemanagement! Alleen hoe start je? Met een goed procesontwerp! Alleen: #HOEDAN??

In dit webinar verdiepen we ons in het ontwerpende veld van het zeven-veldenmodel voor procesregie: hoe ontwerp ik een goed proces rondom netcongestie? Wist jij bijvoorbeeld dat het belangrijk is om zo snel mogelijk jouw externe partners aan tafel te krijgen? Omdat we het graag praktisch houden werken in dit webinar met een echte casus, namelijk netcongestie.

Netcongestie heeft impact op meerdere maatschappelijke ontwikkelingen en ambities, van economische groei, woningbouw maar ook maatschappelijke instelling en de inwoner thuis. De gemeente Deventer ziet netcongestie als een van de belangrijkste opgaven voor de komende jaren. Te gast is Ilse Heitling, procesregisseur bij gemeente Deventer. Zij vertelt hoe zij is gekomen tot een goed proces ontwerp. Wat heeft haar geholpen en welke hobbels is ze tegengekomen? Else Tutert neemt ons als VPNG-trainer procesregie mee in de achterliggende theorie en in de tools die je kan gebruiken om tot een goed procesontwerp te komen.

 

Vakgroep:
Procesregie


Sprekers

  • Ilse Heitling
    Procesmanager Energietransitie, gemeente Deventer

  • Else Tutert
    Senior procesregisseur, gemeente Deventer

 

Aanmelden
Wil je meer weten, sluit dan aan bij dit webinar op 16 mei. We wisselen theorie af met ervaringen uit de praktijk. Je bent van harte welkom. Aanmelden kan via de blauwe aanmeldknop op deze pagina. Dit webinar is kosteloos voor alle medewerkers van gemeenten, provincies, veiligheidsregio´s en waterschappen die lid zijn van de VPNG. Is jouw ambtelijke organisatie geen lid? Je bent welkom als gast.

 BESTUUR VPNG

Francois van Doesburg, Afdelingsmanager Programma's en Projecten, Veenendaal
Fernando Salinas Camara, Hoofd afdeling Ontwikkeling, gemeente Pijnacker-Nootdorp
Wilbert Wouters, Hoofd Brabants Afval Team, Tilburg
Ruud de Smit, Teammanager Projecten, Súdwest-Fryslân
Bart van der Veer, Hoofd project- en programmamanagement bureau, Delft