Inloggen
Harry Morskate deed waar velen van ons over dromen maar niet durven, hij zegde zijn baan als hoofd projectmanagement van de gemeente Helmond op, verkocht zijn huis en maakte drie jaar lang met zijn vrouw op de fiets een wereldreis. Door corona belandde hij weer in Nederland. Nu als woningbouwregisseur van de gemeente Eindhoven, kijkt hij toch anders naar de wijze waarop we in Nederland samenwerken.
Harry Morskate neemt ons niet alleen mee op reis, maar vertelt ook over de bijzondere ontmoetingen die hij onderweg meemaakte, welke andere manieren van samenleven heeft hij ervaren en wat doet het met je om zolang op reis te zijn?  • Harry Morskate
    Woningbouwregisseur, gemeente Eindhoven

    Harry (1964, Heerlen) is een gevoelsmens “met een zachte G”. Hij haalt het liefst het maximale uit het leven en deinst niet terug voor het onbekende. Waar hij vroeger zwichtte voor stijlvolle maatpakken, een brullend sportwagentje, chique diners en luxe vakanties, eist nu minimalisme, tiny housing en ontspullen zijn aandacht op. Harry heeft aan de Universiteit Utrecht gestudeerd (sociale geografie/planologie) en heeft ruim 25 jaar als manager gewerkt bij enkele adviesbureaus en diverse gemeenten. Harry is in tegenstelling tot de meeste steenbokken heel assertief, extrovert en mensgericht. Hij was dan ook een echte teambuilder en peoplemanager. De ambitieuze en carrièregerichte tijger is getemd en een ander type avontuur heeft Harry pas op latere leeftijd getrokken: op de fiets de wereld verkennen.

Aansluitend: algemene ledenvergadering

Aansluitend op het verhaal van Harry gaan we dieper in op de ontwikkelrichting van de VPNG. Door de jarenlange groei is het nu een mooi moment om te reflecteren op wie we als vereniging zijn en hoe we ons de komende jaren verder kunnen ontwikkelen. 


BESTUUR VPNG

Francois van Doesburg, Afdelingsmanager Programma's en Projecten, Veenendaal
Fernando Salinas Camara, Hoofd afdeling Projecten, gemeente Zaanstad
Wilbert Wouters, Hoofd afdeling Ruimtelijke Uitvoering, Tilburg
Ruud de Smit, Manager Ontwikkelagenda en Opgavenmanager, Súdwest-Fryslân
Bart van der Veer, Hoofd project- en programmamanagement bureau, Delft

 

De VPNG is een zelfstandige vereniging van 205 gemeentelijke projectbureaus en de provincies. Met 64 bijeenkomsten per jaar en ruim 8.400 aangehaakte project-, proces- en programmamanagers zijn wij de meest actieve community of practice voor opgavesturing van de lokale overheid. 


CONTACT

Heb je een praktische vraag over deze bijeenkomst, neem dan contact op met Toin Routers, via t.routers@vpng.nl