Inloggen
Ben je opgavemanager of heb je de vraag gekregen het opgavegericht werken in te voeren bij jouw gemeente of provincie? Hoe pak je dat aan? In een reeks masterminds bespreken we bij de VPNG regelmatig de theorie, maar hoe pakt dit in de praktijk uit?

Samen met jou duiken we in dit webinar met Barbara Boschman van de gemeente Nijmegen als onze gids. Barbara vertelt over hoe ze opgavegericht werken in Nijmegen oppakken, waar opgaven zijn gedefinieerd over het brede gemeentelijke pallet. Hier wordt vanuit het agile gedachtegoed aan gewerkt. Na een korte terugblik op hoe opgavegericht werken is gestart, neemt Barbara je mee in de werkwijze binnen Nijmegen en de verschillende rollen die hierin gedefinieerd zijn. Ook komen de manier van monitoren en het werken in een ritme voorbij en geeft zij je een inkijkje in de nieuwste ontwikkeling: de opgavereis. Het is een manier om bewuster om te gaan met de fasen waar een opgave zich in kan bevinden en expliciet om te gaan met het in- en uitstromen van opgaven vanuit en naar regulier werk binnen de gemeente. Zowel de trots en als de uitdagingen op deze onderwerpen komen aan de orde.

Vanuit het ontwikkelen van opgavegericht werken is in Nijmegen een aantal spin offs gestart, die ook in dit webinar aan de orde komen, zoals een afwegingskader, het herijken van de doelenboom en werken met obeya/visueel management. Visueel werken is overigens ook een belangrijk aspect van opgavegericht werken in Nijmegen en is ook letterlijk te zien in dit webinar. Kortom: tune in!Spreker

  • Barbara Boschman
    Senior adviseur strategie, team Ontwikkelkracht, gemeente Nijmegen

    Barbara Boschman werkt als organisatieontwikkelaar binnen gemeente Nijmegen. Ze geeft vorm aan het opgavegericht werken en werkt vanuit het netwerk Ontwikkelkracht aan het verbeteren van de ‘de hoe’ binnen de organisatie.

 

Aanmelden
Benieuwd naar hoe ook jouw gemeente opgavegericht werken kan werken? Schrijf je dan in voor dit webinar. Aanmelden kan via de blauwe aanmeldknop op deze pagina. Dit webinar is kosteloos voor alle medewerkers van gemeenten, provincies, veiligheidsregio´s en waterschappen die lid zijn van de VPNG. Is jouw ambtelijke organisatie geen lid? Je bent welkom als gast.

 

 BESTUUR VPNG

Francois van Doesburg, Afdelingsmanager Programma's en Projecten, Veenendaal
Fernando Salinas Camara, Hoofd afdeling Ontwikkeling, gemeente Pijnacker-Nootdorp
Wilbert Wouters, Hoofd Brabants Afval Team, Tilburg
Ruud de Smit, Teammanager Projecten, Súdwest-Fryslân
Bart van der Veer, Hoofd project- en programmamanagement bureau, Delft