Inloggen
Ben jij gemeentesecretaris, DT- of MT-lid, opgavemanager, opdrachtgever? Gaat jouw gemeente echt werk maken van opgavegericht werken? Dus niet als modekreet, maar echt als leidraad voor de doorontwikkeling van de organisatie? Je staat niet alleen! Maak gebruik van de kennis van collega’s die ook werken aan de inrichting en professionalisering van opgavegericht werken. Sluit je aan bij één van de mastermind groepen opgavegericht werken en laat je inspireren!
Deze mastermind wordt ook op andere data gehouden. Indien 18 januari niet past of wanneer de groep vol zit, kijk dan in het activiteitenschema voor andere masterminds.
De mastermind groep opgavegericht werken bestaat uit maximaal twaalf personen, en vindt ’s avonds plaats van 19:00 - 21:00 uur. Deelname is gratis. 

Dit is de derde bijeenkomst van de mastermind groep (groep 1) die op 6 september gestart is. De groep komt ongeveer elke twee maanden bij elkaar. Ook als je de eerdere bijeenkomsten gemist hebt, kan je je alsnog aansluiten bij deze mastermind.

 
 
Wat is opgave gericht werken

Onlangs kwam de inspiratiegids 'Opgavegericht werken' uit (download de PDF-versie), een publicatie namens de VPNG van Enrico Kraijo (VPNG) en Hans van der Heijden (gemeente Rotterdam). In die gids hebben Hans en Enrico alle inzichten vanuit de vereniging rond opgavegericht werken gebundeld in vier overzichtelijke invalshoeken voor organisatieontwikkeling:
  • opgavegericht besturen
  • opgavegericht sturen
  • opgavegericht presteren 
  • opgavegericht leren
Inmiddels is het boekje opgevraagd door ruim 2.200 gemeentesecretarissen, DT- en MT-leden, opgavemanagers en opdrachtgevers. De mastermind groepen worden begeleid door Enrico of Hans.  
Wil je werk maken van opgavegericht werken? Meld je aan.


Begeleider

  • Enrico Kraijo
    VPNG

 BESTUUR VPNG

Francois van Doesburg, Afdelingsmanager Programma's en Projecten, Veenendaal
Fernando Salinas Camara, Hoofd afdeling Ontwikkeling, gemeente Pijnacker-Nootdorp
Wilbert Wouters, Hoofd afdeling Ruimtelijke Uitvoering, Tilburg
Ruud de Smit, Opgavemanager, Súdwest-Fryslân
Bart van der Veer, Hoofd project- en programmamanagement bureau, Delft

 

De VPNG is een zelfstandige vereniging van 211 gemeentelijke projectbureaus en de provincies. Met 64 bijeenkomsten per jaar en ruim 9.300 aangehaakte project-, proces- en programmamanagers zijn wij de meest actieve community of practice voor opgavesturing van de lokale overheid. 

CONTACT

Heb je een praktische vraag over deze mastermind groepen, neem dan contact op met Toin Routers, via t.routers@vpng.nl. Wil je graag een bepaald thema terugzien op de VPNG-agenda? Mail Enrico Kraijo, e.kraijo@vpng.nl.