Inloggen
Wat hebben we het afgelopen jaar veel geleerd over digitale participatie! En andersom: wat zijn de verwachtingen vanuit de maatschappij snel toegenomen richting jouw project! Als je nu geen digitaal participatieplatform hebt voor jouw project loop je mijlenver achter. Wie had dit een jaar geleden gedacht? Laat je bijpraten over deze stormachtige ontwikkeling door de koplopers!
We hebben David Bos en Jochem de Groot uitgenodigd om ons bij te praten over de razendsnelle ontwikkeling van participatiewebsites op projectniveau. Met steun vanuit het Minsterie van BZK en de VNG is de open source software (dus gratis) 'OpenStad', dat oorspronkelijk is opgezet door de gemeente Amsterdam, doorontwikkeld tot een breed toegankelijke toolbox voor projecten. Sjoerd Krijnen laat praktisch zien hoe hij OpenStad inzet voor zijn project "Hildebrandplein" in Den Haag.

  • David Bos
  Adviseur participatie, gemeente Den Haag

  David Bos werkt vanuit de gemeente Den Haag al jaren aan innovatie van burgerparticipatie. Kijk even naar de projecten die hij nu onder handen heeft vanuit OpenStad:

  • www.mariahoeveknaptop.denhaag.nl
  • www.houtwijkknaptop.denhaag.nl
  • www.bezuidenhoutbegroot.nl
  • www.statenkwartierbegroot.nl


  Doel van dit alles is niet dezelfde mensen dezelfde mogelijkheden te geven, maar meer mensen betere mogelijkheden geven voor invloed op de keuzes in hun straat, buurt, wijk of stad.

 • Jochem de Groot
  Projectleider digitale toegankelijkheid, gemeente Alphen aan den Rijn

  Jochem is een breed georiënteerde, resultaatgerichte en flexibele informatieadviseur en projectleider. Hij heeft ervaring met zeer uiteenlopende typen projecten, waaronder de digitale burgerparticipatie.

 • Sjoerd Krijnen
  Beleidsmedewerker Infrastructuur en Verkenningen, gemeente Den Haag

  Sjoerd laat zien hoe hij bij zijn project "Hildebrandplein" gebruikmaakt van OpenStad.

Wil jij ook meer inwoners digitaal betrekken bij jouw projecten? Meld je snel aan.

 

BESTUUR VPNG

Francois van Doesburg, Afdelingsmanager Programma's en Projecten, Veenendaal
Fernando Salinas Camara, Hoofd afdeling Projecten, gemeente Zaanstad
Wilbert Wouters, Hoofd afdeling Ruimtelijke Uitvoering, Tilburg
Ruud de Smit, Manager Ontwikkelagenda en Opgavenmanager, Súdwest-Fryslân
Bart van der Veer, Hoofd project- en programmamanagement bureau, Delft

 

De VPNG is een zelfstandige vereniging van 205 gemeentelijke projectbureaus en de provincies. Met 64 bijeenkomsten per jaar en ruim 8.400 aangehaakte project-, proces- en programmamanagers zijn wij de meest actieve community of practice voor opgavesturing van de lokale overheid. 


CONTACT

Heb je een praktische vraag over deze bijeenkomst, neem dan contact op met Toin Routers, via t.routers@vpng.nl