Inloggen
Ben je ondersteuner of secretaris van een programma? Dus geen projectondersteuner, maar een specialist voor de ondersteuning van één of meer Programmamanagers of programma-teams? 16 januari gaat de VPNG-vakgroep Ondersteuners op zoek naar wat de functie van Programma-ondersteuner uniek maakt.

Deze bijeenkomst gaan we in op de volgende vragen:

  • Heb je voor de ondersteuning van een programma andere taken als bij de ondersteuning van een project of proces?
  • Heb je voor de ondersteuning van een programma andere vaardigheden nodig, andere competenties?
  • Zou jij als Programma-ondersteuner ervaringen met andere Programma-ondersteuners willen uitwisselen?

Onder begeleiding van de ondersteuners Ellen Kassing en Natascha Man gaan we deze sessie samen met alle deelnemers in op de rollen en de taken die de verschillende Programma-ondersteuners binnen de diverse gemeenten en provincies vervullen. Doe jij meer dan collega Programma-ondersteuners? Of juist minder? Waar liggen mogelijkheden en kansen voor jou? Wat moet je juist voorkomen? 

 

Aanmelden
Wil jij graag horen hoe andere Programma-ondersteuners functioneren binnen hun team(s). Meld je aan via de blauwe aanmeldknop op deze pagina.

Dit webinar is kosteloos voor alle medewerkers van gemeenten, provincies, waterschappen en veiligheidsregio´s die lid zijn van de VPNG. Is jouw overheidsorganisatie geen lid? Je bent welkom als gast.Begeleiders

  • Ellen Kassing
    Projectondersteuner, gemeente Utrecht

  • Natascha Man
    Projectondersteuner, gemeente Utrechtse Heuvelrug

 

 

BESTUUR VPNG

Francois van Doesburg, Afdelingsmanager Programma's en Projecten, Veenendaal
Fernando Salinas Camara, Hoofd afdeling Ontwikkeling, gemeente Pijnacker-Nootdorp
Wilbert Wouters, Hoofd Brabants Afval Team, Tilburg
Ruud de Smit, Teammanager Projecten, Súdwest-Fryslân
Bart van der Veer, Hoofd project- en programmamanagement bureau, Delft


De VPNG is een zelfstandige vereniging van 250 gemeentelijke projectbureaus en de provincies. Met ruim 80 bijeenkomsten per jaar en ruim 13.900 aangehaakte project-, proces- en programmamanagers zijn wij de meest actieve community of practice voor opgavesturing van de lokale en provinciale overheid. 

CONTACT

Heb je een praktische vraag over deze bijeenkomst, neem dan contact op met Toin Routers, via t.routers@vpng.nl. Wil je graag een bepaald thema terugzien op de VPNG-agenda? Mail Enrico Kraijo, e.kraijo@vpng.nl.

Alle bijeenkomsten zijn alleen toegankelijk voor medewerkers in loondienst van een gemeente, provincie, waterschap of veiligheidsregio. Is jouw organisatie geen lid van de VPNG? Je bent welkom als gast