Inloggen
>>deze dag is een herhaling van 4 feb, omdat deze binnen een dag reeds vol zat met 80 aanmeldingen<< Ben jij als ondersteuner bewust bezig met je rol? Met je eigen leerproces? Met je vakmanschap? Zie je de kans om beter te worden in je vak? Herken je ook de belemmeringen? Welkom op onze project ondersteuners dag! Voor iedereen die zich project assistent, ondersteuner of secretaris noemt. Zin om geïnspireerd te worden en je netwerk uit te breiden? Schrijf je dan snel in voor deze bijeenkomst, er zijn geen kosten aan verbonden.

NIET JOUW THEMA? CHECK ONZE ACTIVITEITEN KALENDER!

We hebben ervoor gekozen om drie invalshoeken te kiezen om het met elkaar over het vak te hebben van projectondersteuner (wetende dat er verschillende benamingen in omloop zijn, kiezen we hier als verzamelnaam voor ondersteuner). Namelijk: je ontwikkel potentieel, je rol bij projectbeheersing en projectmatig werken en hoe ga je om met lastige projectleiders? Drie enthousiaste gastsprekers gaan hier dieper op in.

 • professionalisering project, proces programmanagement

sprekers

 • Oscar Leemhuis
  Programma secretaris Zaanstad

  In Zaanstad worden het vak van ondersteuner gezien als tussenstap voordat je projectleider wordt. Oscar neemt ons mee in hoe dit ontwikkel traject eruit ziet. Hoe is het, als je voor het eerst een kleiner project alleen gaat trekken in de rol van Projectleider? In de gebiedstransformaties waar Oscar aan werkt speelt ook het thema participatie een grote rol. Welke taken pakt hij hierin op?

 • Marlies Derhaag
  Projectleider en programma secretaris Amersfoort

  Marlies heeft de overstap gemaakt naar de rol van projectleider en combineert dat met haar rol als programma secretaris. Hoe kijkt zij nu naar het vak van ondersteuner? Hoe gaat zij zelf om met ondersteuners, en welke dingen vallen haar nu pas op nu zij projectleider is? Wat ziet zij als het belangrijkste ontwikkel potentieel van een ondersteuner?

 • Coleta de Louw
  Project ondersteuner Gemert Bakel

  Coleta neemt ons mee in de rol die je als ondersteuner kunt vervullen als geweten van het project. Hoe kun je met behulp van formats de projectbeheersing op orde krijgen samen met jouw projectleider. Binnen Gemert Bakel hebben ze veel geïnvesteerd in een zo praktisch mogelijke leidraad voor projecten, zonder overbodige zaken. Coleta laat zien hoe deze werkt. 

 

PROGRAMMA

10:45 Ontvangst

11:00 Presentaties Monique, Marlies en Coleta

13:00 Lunch

14:00 Workshops

15:00 Afronding

 

DOEL

Doel van deze dag is om kennis en ervaring uit te wisselen tussen projectondersteuners en inspiratie op te doen om het eigen vakmanschap te verbeteren. 

DOELGROEP

Project assistenten, project ondersteuners, project/programma secretarissen en projectmedewerkers. 

BESTUUR VPNG

Francois van Doesburg, Afdelingsmanager Programma's en Projecten, Veenendaal
Fernando Salinas Camara, Hoofd afdeling Projecten, gemeente Zaanstad
Wilbert Wouters, Hoofd Programma-, Project- en Interimmanagement, Tilburg
Gert Bolkesteijn, Hoofd Team Projecten, Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen

 

De VPNG is een zelfstandige vereniging van 162 gemeentelijke projectbureaus. Met 70 bijeenkomsten per jaar en ruim 6.400 aangehaakte project-, proces- en programmamanagers zijn wij de meest actieve community of practice voor opgavesturing van de lokale overheid. Check het activiteitenprogramma op ons platform het Digitale Leerhuis en mis niets!

CONTACT

Heb je een praktische vraag over deze dag, neem dan contact op met Toin Routers, via t.routers@vpng.nl 

 

Er zijn geen kosten verbonden aan deze dag, als je gemeente of provincie lid is van onze vereniging.