Inloggen

De Afsluitdijk werd in 1932 geopend, een voor die tijd spectaculair project. Nu 90 jaar later, wordt de afsluitdijk toekomstbestendig gemaakt, een gigantisch project met een budget van 1,6 miljard (!!) en wordt eind 2025 afgerond. Wil je de omvang van dit project ervaren? Wil je een kijkje nemen achter de schermen. Wil je weten hoe een dergelijk groot project wordt gemanaged? Maak dan gebruik van deze unieke kans en neem deel aan dit bijzondere projectbezoek. 

Om je een indruk te geven van de omvang van dit project: 
  • De dijk wordt versterkt om de gevolgen van de klimaatverandering op te vangen. De golfslag van een zware storm wordt opgevangen met 75.000 innovatieve betonblokken van 6,5 ton per stuk. 
  • De waterafvoer wordt vergroot met twee extra spuisluizen en twee extra visvriendelijke gemalen, waardoor er 235 m3 per seconde (!!) kan worden afgevoerd.
  • Het wegdek wordt verbeterd, extra wandel- en fietspaden worden aangelegd. 
  • Er wordt een vismigratierivier aangelegd en nieuwe keersluizen voor de scheepvaart. 
  • Er wordt een test-installatie gebouwd voor het opwekken van energie uit het verschil tussen zoet en zout water. 
  • Etc...


Programma
We vinden het een eer dat onze collega’s van Rijkswaterstaat ons willen ontvangen en ons een kijkje achter schermen willen bieden. Zij hebben het volgende programma voor ons in petto.

11:30 - 11.45 Inloop

11.45 – 12:45 Ontvangst en lunch in het Afsluitdijk Wadden Center (Kornwerderzand)

12:45 – 13:45 Presentatie met toelichting op het project De Afsluitdijk

13:45 – 14:45 Bezoek keersluis KWZ

14:45 – 16:00 Bezoek dijkversterking Breezanddijk

Einde

 

Deze functionaliteit wordt niet weergegeven, aangezien u nog niet akkoord bent gegaan met onze cookiepolicy. 

Laat de kans om dit bijzondere mega project te bezoeken niet liggen Meld je aan via de blauwe aanmeldknop. Zet in het notitieveld bij je aanmelding of je voor dit werkbezoek zelf beschikt over werkschoenen en een bouwhelm. Indien je deze niet hebt, regelen wij dit voor je. 

 

BESTUUR VPNG

Francois van Doesburg, Opgavenmanager, Veenendaal
Fernando Salinas Camara, Hoofd afdeling Ontwikkeling, Pijnacker-Nootdorp
Wilbert Wouters, Hoofd Brabants Afval Team, Tilburg
Ruud de Smit, Teammanager Projecten, Súdwest-Fryslân
Bart van der Veer, Hoofd project- en programmamanagement bureau, Delft

 

De VPNG is een zelfstandige vereniging van bijna 250 gemeentelijke projectbureaus en de provincies. Met ruim 60 bijeenkomsten per jaar en ruim 15.000 aangehaakte project-, proces- en programmamanagers zijn wij de meest actieve community of practice voor opgavesturing van de lokale en provinciale overheid. 

CONTACT

Heb je een praktische vraag over deze bijeenkomst, neem dan contact op met Toin Routers, via t.routers@vpng.nl. Wil je graag een bepaald thema terugzien op de VPNG-agenda? Mail Enrico Kraijo, e.kraijo@vpng.nl.

Alle bijeenkomsten zijn alleen toegankelijk voor medewerkers in loondienst van een gemeente, provincie, waterschap of veiligheidsregio. Is jouw organisatie geen lid van de VPNG? Je bent welkom als gast