Inloggen
Op 6 juni gaat de gemeente Amsterdam ons een kijkje geven in hun Programma Bruggen en Kademuren. Een unieke kans voor jou om te horen en te zien hoe zij deze projecten in de hoofdstad oppakken. Ben jij binnen jouw gemeente ook betrokken bij projecten met bruggen of kademuren, dan is dat een projectbezoek speciaal voor jou.

 

Programma

 • 10.30 uur inloop
 • 11.00 uur ontvangst en introductie Programma Bruggen en Kademuren door waarnemend programmadirecteur Bart Ypma
 • 11.30 uur presentatie ‘Amsterdamse bruggen zijn sterker dan we dachten’ door René Terpstra
 • 12.15 uur lunch
 • 13.15 start projectbezoek Prinsengracht: kademuurvervanging in hartje Amsterdam met Projectmanager Joyce van Tellingen
 • 15.00 uur terug op Achtergracht 14, afsluiting


Sprekers

 • Introductie Programma Bruggen en Kademuren - door waarnemend programmadirecteur Bart Ypma
  Bart Ypma, waarnemend programmadirecteur

  Amsterdam is onlosmakelijk verbonden met het water. De grachten, de vaarten, de Amstel en het IJ zijn haar levensaders. De vele bruggen en kademuren ertussen verbinden de wijken en buurten met elkaar, en geven de stad karakter. Maar ze zijn aan het eind van hun levensduur en in slechte staat. Het programma Bruggen en Kademuren geeft invulling aan deze langdurige en kostbare opgave, samen met collega's uit alle relevante directies en in verbinding met de bewoners en ondernemers van de stad. Waarnemend directeur Bart Ypma neemt ons in vogelvlucht mee naar het ontstaan van het programma Bruggen en Kademuren in 2019, de ontwikkelingen in de afgelopen jaren en waar we nu staan als programma.

 • Amsterdamse bruggen zijn sterker dan we dachten
  René Terpstra, adviseur Civiele Constructies

  Veel Amsterdamse bruggen staan op houten palen. Een groot deel van deze palen zijn bacterieel aangetast. Het effect op de sterkte is onduidelijk. Aanleiding voor Amsterdam om in 2018 een groot wetenschappelijk onderzoeksprogramma op te starten naar de werkelijke sterkte van deze aangetaste houten palen. In 2023 heeft dit geleid tot een innovatie met grote impact op de vervangingsopgave van Amsterdam. In deze interactieve sessie neemt René Terpstra jullie mee in de evolutie van deze innovatie.

 • Fietsexcursie kademuurvervanging in hartje Amsterdam
  Joyce van Tellingen, projectmanager gemeente Amsterdam

  Met projectmanager Joyce van Tellingen gaan we op projectbezoek in hartje Amsterdam. Aan de Prinsengracht laat zij zien hoe we een kademuur op de traditionele wijze vervangen. Dat betekent zeker niet dat het een doorsnee klus is. Midden in het centrum, met oude iepen en een monumentaal pand dat gerenoveerd wordt, is het project aan de Prinsengracht een bijzondere! Ga mee en ontdek voor welke uitdagingen het project staat en hoe we die uitdagingen aan gaan.

 

Locatie
Achtergracht 14
Amsterdam

Aanmelden
Wil je horen en zien hoe collega´s dit grote programma aanpakken Schrijf je dan in voor dit projectbezoek op donderdag 6 juni in Amsterdam. Om dit bezoek interactief te houden, kunnen maximaal 30 personen deelnemen. Wij regelen een fiets voor je voor de fietsexcursie.

Aanmelden kan via de blauwe aanmeldknop op deze pagina. Dit projectbezoek is kosteloos voor alle medewerkers van gemeenten, provincies, veiligheidsregio´s en waterschappen die lid zijn van de VPNG. Is jouw ambtelijke organisatie geen lid? Je bent welkom als gast.BESTUUR VPNG

Francois van Doesburg, Afdelingsmanager Programma's en Projecten, Veenendaal
Fernando Salinas Camara, Hoofd afdeling Ontwikkeling, gemeente Pijnacker-Nootdorp
Wilbert Wouters, Hoofd Brabants Afval Team, Tilburg
Ruud de Smit, Teammanager Projecten, Súdwest-Fryslân
Bart van der Veer, Hoofd project- en programmamanagement bureau, Delft