Inloggen
Wil jij weer eens fysiek een gaaf project bekijken? Je krijgt bij deze 15 juni de eenmalige gelegenheid de gebiedsontwikkeling 'Waalfront & NYMA' in Nijmegen te bezoeken. Een groot en oud industriegebied wordt getransformeerd tot woon- en werkgebied. Het is een bijzonder interessant project, ook qua proces met de ondernemers, een corporatie, plaatsmakers, ontwikkelaars en een ontwikkelbedrijf. Bovenal is het een geweldig mooie plek met oude industriegebouwen, pal naast de rivier de Waal.

Vlak bij de Nijmeegse binnenstad bloeide destijds de industrie als nooit te voren en nam de Waal een belangrijke plek in. Op deze historische locatie krijgt Waalfront nu zijn bestaansrecht. Hier ontstaan zes deelgebieden met elk een eigen karakter en sfeer, met woningen in uiteenlopende types. De voormalige Honig fabriek neemt hierbij een centrale plek in als cultureel hart. Het NYMA terrein wordt behouden voor bedrijvigheid. De oude gebouwen worden door de ondernemers, samen met ontwikkelaars, hersteld tot een bruisende hotspot voor creatieve bedrijvigheid, cultuur, sport en evenementen.

Marie Louise Verschure, trekker van deze ontwikkeling binnen de gemeente Nijmegen, neemt je graag mee door het gebied. Zij heeft een aantal sleutelspelers van de gebiedsontwikkeling uitgenodigd om te delen hoe zij het proces ervaren en hoe zij de rol van de gemeente zien.

Je wordt 15 juni om 13:00 uur verwacht bij Brebl in het oude Honig gebouw. Marie Louise schetst daar samen met Wout van Hees, directeur van het ontwikkelbedrijf Waalfront, de context van deze mega opgave. Hoe ziet het krachtenveld eruit, hoe zit het met de eigendomsverhoudingen en wie trekt aan welke touwtjes? Na deze presentatie gaan we het gebied in waar we kennismaken met verschillende spelers in het gebied. Kwartiermaker NYMA, Maarten de Wolff, licht het proces rondom NYMA toe, waar lokale ondernemers al voor er een ontwikkelaar betrokken was een plek aan de ontwikkeltafel hadden. We lopen door ruig terrein, dus wandelschoenen aan!

Programma

12:30 Inloop
13.00 Presentaties
14.00 Gebiedswandeling
15:30 Hapje en een drankje
16.00 Afronding  • Marie Louise Verschure
    Gemeente Nijmegen


Geen deelnamekosten
Alle bijeenkomsten van de VPNG zijn alleen toegankelijk voor medewerkers in loondienst van een gemeente, provincie, waterschap of veiligheidsregio. Voor leden is deze bijeenkomst kosteloos. Is jouw organisatie geen lid van de VPNG? Je bent welkom als gast

Aanmelden
Meld je dan aan via de blauwe aanmeldknop.

 

 

BESTUUR VPNG

Francois van Doesburg, Afdelingsmanager Programma's en Projecten, Veenendaal
Fernando Salinas Camara, Hoofd afdeling Ontwikkeling, gemeente Pijnacker-Nootdorp
Wilbert Wouters, Hoofd afdeling Ruimtelijke Uitvoering, Tilburg
Ruud de Smit, Opgavemanager, Súdwest-Fryslân
Bart van der Veer, Hoofd project- en programmamanagement bureau, Delft

 

De VPNG is een zelfstandige vereniging van 225 gemeentelijke projectbureaus en de provincies. Met ruim 60 bijeenkomsten per jaar en ruim 10.200 aangehaakte project-, proces- en programmamanagers zijn wij de meest actieve community of practice voor opgavesturing van de lokale overheid. 

CONTACT

Heb je een praktische vraag over deze bijeenkomst, neem dan contact op met Toin Routers, via t.routers@vpng.nl. Wil je graag een bepaald thema terugzien op de VPNG-agenda? Mail Enrico Kraijo, e.kraijo@vpng.nl.

Alle bijeenkomsten zijn alleen toegankelijk voor medewerkers in loondienst van een gemeente, provincie, waterschap of veiligheidsregio. Is jouw organisatie geen lid van de VPNG? Je bent welkom als gast