Inloggen
Ben jij als ondersteuner toe aan een volgende stap? Wil je je meer bewust worden van waar je staat in de lijn tussen projectondersteuner, projectassistent en projectsecretaris? Wil je zekerder worden in waar jouw talenten liggen en hoe je die kunt inzetten voor een volgende ontwikkelstap? Wil je oefenen met hoe het is om deze volgende stap te zetten? Wil je inzicht in jouw belemmeringen en welke steun je daarbij kunt organiseren? Schrijf je dan snel in!

Niet jouw thema? Check onze andere activiteiten op de bijeenkomstenkalender!

Deze praktijkgerichte training helpt jou om je als ondersteuner beter te positioneren. Je neemt deel aan deze training als je voor jezelf scherper wilt krijgen hoe je nu precies het proces gaat opstarten en vormgeven  om door te groeien naar projectsecretaris. De trainingsgroep bestaat uit gelijk gestemde ambitieuze collega’s van gemeenten en provincies. 

Citaat van een deelnemer: "Deze training ben ik met een open blik ingegaan. Mijn doel was te weten waar ik sta, wat ik kan en hoe ik dat ga inzetten om doelen te bereiken. Tevens was het ontmoeten van gelijkgestemden voor mij ook belangrijk. Door de aanpak, de inhoud en de ervaringen die mee zijn gebracht door zowel door de trainers als de cursisten is deze training voor mij geslaagd geweest. Ik heb net even een andere kijk gekregen om te gaan waar ik voor sta en hoe ik dit kan doen met mijn kwaliteiten. Ook heb ik contacten gelegd met personen waar ik mee kan sparren en die me geraakt hebben.", Conchita, gemeente Dronten.

 

POSITIONERING!

Belangrijke rode raad in deze tweedaagse training is jouw positionering. We starten met een scan om in beeld te brengen in hoeverre je al taken van een projectsecretaris uitvoert. We kijken ook naar je talenten en hoe je die beter kan inzetten om je verder te ontwikkelen. Ook krijg je de kans om in kleine groepjes te oefenen met een acteur, zodat je scherper krijgt hoe die nieuwe positionering in de praktijk voelt.

PLANNEN!

Je eindigt de training met een goed doordacht plan van aanpak. Hoe je jouw ontwikkelpad van projectsecretaris gaat inrichten. Dat bovendien naast de trainers ook door jouw collega’s uit de trainingsgroep wordt getoetst. Als we het toch over plannen hebben, verdiepen we ons ook in de taken van een projectsecretaris bij bestuurlijke besluitvorming en bij omgevingsmanagement, zodat je meteen al een vliegende start maakt!

INSPIRATIE!

Aangezien we met een kleine groep werken van 15 deelnemers is er veel ruimte om te leren van elkaar. Je bouwt je netwerk uit met collega's van andere gemeenten en provincies. Allemaal gedreven om een volgende stap te zetten. Dat inspireert!

 

 • professionalisering project-, proces- en programmanagement

Trainers

 • Ellen Kassing
  Gemeente Utrecht

  Ellen heeft ruime ervaring als projectsecretaris en assistent projectleider binnen de gemeente Utrecht. En gaf ook de eerste drie trainingen voor ondersteuners samen met Frank.

 • Frank Neef
  VPNG trainer

  Frank is gespecialiseerd in het geven van opleidingen bij gemeenten rond het professionaliseren van projectmatig werken. Hij gaf samen met Ellen de eerste drie trainingen voor ondersteuners vorig jaar.

INTAKE

Alle deelnemers krijgen een telefonische intake met een van de twee trainers. Dit doen we om je beter te leren kennen en om jou alvast wat huiswerk te geven, zodat je goed beslagen ten ijs komt in de training.

DATA

1 en 10 september van 10:00 tot 15:30 uur.

KOSTEN

Vanuit de VPNG organiseren we op kostendekkende basis trainingen. De bijdrage per deelnemer aan deze tweedaagse training bedraagt 719,- euro exclusief BTW. Je kunt je na aanmelden niet meer afmelden, je inschrijving is direct definitief. Een vervanger sturen kan altijd.

DOELGROEP

Ervaren project- en programma ondersteuners die gedreven zijn om een volgende stap te zetten. Er worden drie trainingen gegeven ieder voor een andere doelgroep: deze training is gericht op middel grote en kleine gemeenten. Dit omdat de context onderling goed vergelijkbaar is. 

 


BESTUUR VPNG

Francois van Doesburg, Afdelingsmanager Programma's en Projecten, Veenendaal
Fernando Salinas Camara, Hoofd afdeling Projecten, gemeente Zaanstad
Wilbert Wouters, Hoofd Programma-, Project- en Interimmanagement, Tilburg
Gert Bolkesteijn, Hoofd Team Projecten, Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen
Bart van der Veer, Hoofd project- en programmamanagement bureau, Delft

 

De VPNG is een zelfstandige vereniging van 175 gemeentelijke projectbureaus en de provincies. Met 60 bijeenkomsten per jaar en ruim 7.200 aangehaakte project-, proces- en programmamanagers zijn wij de meest actieve community of practice voor opgavesturing van de lokale overheid. 


CONTACT

Heb je een praktische vraag over deze dag, neem dan contact op met Toin Routers, via t.routers@vpng.nl