Inloggen
Heb jij ook de mooie taak om projectmatig werken een boost te geven, zodat binnen de organisatie uniform gewerkt wordt? Of wil je in ieder geval zelf professioneel projectmatig werken, zodat je kan laten zien dat je je vak beheerst? Ieder professionaliseringsproces projectmatig werken start met een handboek PMW, waarin de belangrijkste spelregels staan. Na tientallen handboeken PMW van tientallen gemeenten bestudeerd te hebben, heeft de VPNG een uniform handboek projectmatig werken opgesteld. Een leidraad die je eenvoudig kan aanpassen op de situatie binnen jouw gemeente. In dit handboek hebben we de beste beschrijvingen en formats overgenomen en aangevuld uit bestaande handboeken PMW, want waarom zou je zelf het wiel uitvinden wat anderen al hebben draaien?
Schrijf je nu in voor de lancering van het VPNG-handboek 'Projectmatig werken'. Leer de lessen van tientallen gemeenten en bespaar jezelf en jouw gemeente, provincie, waterschap of veiligheidsregio veel onnodig werk! 
Wat tref je aan in het VPNG-handboek PMW? Onder andere:
 • Beschrijving van wat projectmatig werken is
 • Hoe start je een project?
 • Definities
 • Fasering
 • Beheersaspecten: tijd, geld, kwaliteit, informatie, risico’s, etc.
 • Rolbeschrijvingen
 • Formats
 • De relaties met procesregie, programmasturing en opgavegericht werken
We bespreken in het webinar de opbouw van het handboek en de achterliggende gedachten achter ieder hoofdstuk.

Aanpasbaar
Het handboek is dusdanig opgezet dat je de teksten en formats kan bewerken en uitbreiden met gemeente specifiek materiaal.
 
Hybride leren
Het handboek bestaat niet alleen uit een droge beschrijving van de spelregels van PMW. Het handboek is ook ingericht als kapstok om beter projectmatig te werken te leren werken! Het handboek is dan ook ruim voorzien van linkjes naar video's met meer uitleg, e-learningmodules, tools, tests, formats, etc.
 
Gratis handboek
Alle deelnemers ontvangen als eerste na deze boekpresentatie gratis het handboek 'Projectmatig werken'.


 
Aanmelden
Aanmelden kan via de blauwe aanmeldknop op deze pagina. Deelname is voor VPNG-leden gratis. 
 
 


Spreker

 • Enrico Kraijo
  VPNG

  Enrico schreef het boekje 'Projectmatig werken bij de gemeentelijke overheid' en heeft zich het afgelopen jaar gebogen over de handboeken PMW van tientallen gemeenten om te komen tot een uniform handboek PMW.BESTUUR VPNG

Francois van Doesburg, Afdelingsmanager Programma's en Projecten, Veenendaal
Fernando Salinas Camara, Hoofd afdeling Ontwikkeling, gemeente Pijnacker-Nootdorp
Wilbert Wouters, Hoofd afdeling Ruimtelijke Uitvoering, Tilburg
Ruud de Smit, Opgavemanager, Súdwest-Fryslân
Bart van der Veer, Hoofd project- en programmamanagement bureau, Delft

 

De VPNG is een zelfstandige vereniging van 225 gemeentelijke projectbureaus en de provincies. Met ruim 60 bijeenkomsten per jaar en ruim 10.500 aangehaakte project-, proces- en programmamanagers zijn wij de meest actieve community of practice voor opgavesturing van de lokale overheid. 

CONTACT

Heb je een praktische vraag over deze bijeenkomst, neem dan contact op met Toin Routers, via t.routers@vpng.nl. Wil je graag een bepaald thema terugzien op de VPNG-agenda? Mail Enrico Kraijo, e.kraijo@vpng.nl.

Alle bijeenkomsten zijn alleen toegankelijk voor medewerkers in loondienst van een gemeente, provincie, waterschap of veiligheidsregio. Is jouw organisatie geen lid van de VPNG? Je bent welkom als gast