Inloggen
Manager Projectbeheersing, Manager Programmabeheersing, Risicomanager, Projectcontroller, Planner, Portfoliomanager…

Herken je jezelf in één van deze functiebenamingen? Wist je dat je steeds meer collega’s krijgt die deze rol invullen? Draait jouw werkterrein om het op orde houden van de beheersaspecten op project- of programmaniveau of juist overkoepelend op opgaveniveau? Wist je dat er meer dan 60 MPB’ers (Managers Project-/Programmabeheersing) alleen al in Amsterdam werkzaam zijn? Bij de gemeente Utrecht zijn ze dringend op zoek naar MPB'ers en ook steeds meer andere gemeenten creëren deze functie binnen de organisatie. Met het adaptiever worden van gemeenten en het dynamische opgavegericht werken wordt de behoefte aan beheersing binnen gemeenten steeds groter. Hoe houden we overzicht en hoe verantwoorden we de inzet van publieke middelen?

De vakgroep MPB van de VPNG nodigt je uit om op 20 januari online met vakgenoten bij elkaar te komen. Drie managers project-/programmabeheersing uit Amsterdam, Utrecht en Zwolle stellen zich aan je voor. Zij vertellen over hoe ze hun functie uitoefenen en nodigen je uit om je aan te sluiten bij de vakgroep MPB om elkaar te inspireren en kennis uit te wisselen. Vakgroepbegeleiders en sprekers

 • Jeffrey Tse
  MPB'er, gemeente Amsterdam

  Jeffrey neemt je mee in hoe ze in Amsterdam de functie van Manager Projectbeheersing hebben ingericht en vertelt over zijn ervaringen hoe hij deze rol op programmaniveau invult voor een omvangrijke gebiedsontwikkeling in Amsterdam.

 • Sjors van Heel
  MPB'er, gemeente Utrecht

  Sjors vertelt over zijn ervaringen in Utrecht, waarbij hij naast zijn inzet op projecten het vak projectbeheersing mede helpt ontwikkelen. Hij kent het vak vanuit Rijkswaterstaat en kan ons veel vertellen hoe het daar wordt ingezet.

 • Joan van Benthem
  MPB'er, gemeente Zwolle

  Joan laats ons zien hoe hij zowel op project- als op programmaniveau meegroeit met de verschillende ontwikkelingen, en hoe hij de relaties vorm geeft met  Programmamanagers, Planeconomen, Programmasecretarissen, Financieel adviseurs en Concerncontrollers. 
Meld je nu aan en ontvang enkele dagen voor deze bijeenkomst de deelnamegegevens. BESTUUR VPNG

Francois van Doesburg, Afdelingsmanager Programma's en Projecten, Veenendaal
Fernando Salinas Camara, Hoofd afdeling Ontwikkeling, gemeente Pijnacker-Nootdorp
Wilbert Wouters, Hoofd afdeling Ruimtelijke Uitvoering, Tilburg
Ruud de Smit, Opgavemanager, Súdwest-Fryslân
Bart van der Veer, Hoofd project- en programmamanagement bureau, Delft

 

De VPNG is een zelfstandige vereniging van 212 gemeentelijke projectbureaus en de provincies. Met ruim 60 bijeenkomsten per jaar en ruim 9.400 aangehaakte project-, proces- en programmamanagers zijn wij de meest actieve community of practice voor opgavesturing van de lokale overheid. 

CONTACT

Heb je een praktische vraag over deze bijeenkomst, neem dan contact op met Toin Routers, via t.routers@vpng.nl. Wil je graag een bepaald thema terugzien op de VPNG-agenda? Mail Enrico Kraijo, e.kraijo@vpng.nl.