Inloggen
Steeds meer industrieterreinen staan deels leeg, terwijl voor wonen en recreatieruimte wordt gezocht. Herkenbaar? En wil je horen hoe collega's dit aanpakken?

Niet jouw thema? Kijk in de agenda van de VPNG voor andere thema's

Maud Schimmel, projectmanager Stedelijke inrichting bij de gemeente Amersfoort, is bezig met de transitie van een kantoorgebied naar een stadswijk. Maud neemt je mee voor een digitale wandeltocht door De Hoef. De Hoef-west is nu vooral een kantoorgebied met bedrijven en onderwijsinstellingen. Straks gaat het een stadswijk worden met een mix aan functies: wonen, werken, onderwijs, recreatie en horeca. Er zijn al een paar kantoorpanden getransformeerd en er zijn veel initiatieven voor zowel transformatie als sloop en nieuwbouw. 

Het lastige van de locatie is dat deze door heel veel auto's gedomineerd wordt en dat het een milieubelaste locatie is. Het terrein ligt bovendien tussen twee spoorlijnen en een drukke weg. Ook heeft Maud te maken met veel verschillende vastgoedeigenaren en externe stakeholders, de gemeente zelf heeft slechts het openbaar gebied.

Wil je graag horen hoe Maud en haar team dit aanpakken? Meld je aan voor deze online praktijkcasus.Spreker

  • Maud Schimmel
    Projectmanager gemeente Amersfoort

    Maud werk al 15 jaar als projectmanager. Eerst bij de gemeente Hilversum, daarna Utrecht en nu bij de gemeente Amersfoort. 

 BESTUUR VPNG

Francois van Doesburg, Afdelingsmanager Programma's en Projecten, Veenendaal
Fernando Salinas Camara, Hoofd afdeling Ontwikkeling, gemeente Pijnacker-Nootdorp
Wilbert Wouters, Hoofd afdeling Ruimtelijke Uitvoering, Tilburg
Ruud de Smit, Manager Ontwikkelagenda en Opgavenmanager, Súdwest-Fryslân
Bart van der Veer, Hoofd project- en programmamanagement bureau, Delft

 

De VPNG is een zelfstandige vereniging van 208 gemeentelijke projectbureaus en de provincies. Met 64 bijeenkomsten per jaar en ruim 9.10 aangehaakte project-, proces- en programmamanagers zijn wij de meest actieve community of practice voor opgavesturing van de lokale overheid. 

CONTACT

Heb je een praktische vraag over dit werkbezoek, neem dan contact op met Toin Routers, via t.routers@vpng.nl.