Inloggen
Vraag jij je wellicht af, hoe je in deze tijd toch kunt werken aan het creëren van draagvlak? Een aantal gemeenten heeft inmiddels ervaring met zogenaamde digitale platforms, zoals Onzewijk, METT, Citizenlab, etc. Wat kun je ermee? Hoe reageren bewoners erop? Wat kun je er wel of juist niet van verwachten? Hoe kostbaar is het? Wanneer zet je het in? Welke impact heeft dit op de wijze, waarop je omgevingsmanagement vormgeeft?

Deze bijeenkomst is vol. Je kunt je aanmelden voor de herhaling op 16 april.

 

We lichten twee willekeurige platforms eruit. De gemeente Woerden heeft ervaring met ‘Onzewijk’ en de gemeente Velsen heeft enige ervaring met www.samenspelvelsen.nl, dat gehost wordt door METT. Dennis de Koning (gemeente Woerden) en Edwin van 't Hart (gemeente Velsen) nemen jullie mee in hun ervaringen. Zij zullen ons bijpraten over hoe zij deze platforms inzetten in hun projecten. Met als doel om jou als projectleider een beeld te geven van wat je met een dergelijk platform kan in jouw project. Dennis heeft ervaring met het inzetten van het platform bij de reconstructie van een straat. Het verzamelen van uitgangspunten, het presenteren van drie scenario's en het hierover stemmen werd digitaal gedaan. Edwin neemt ons mee in het selectieproces dat is doorlopen om een geschikt platform te kiezen. Ook welke criteria binnen Velsen worden gehanteerd om wel of niet een digitaal platform in te zetten komen aan bod. Zij gaan nu bijvoorbeeld een platform inzetten voor een herstructureringsproject, waarbij ook de intensivering van het verkeer een gevoelig onderwerp is.



  • Dennis de Koning
    Gemeente Woerden

    Dennis is verantwoordelijk voor de integrale projectorganisatie. Als spin in het web fungeert hij als schakel in alle processen en stuurt hij het projectteam aan.

  • Edwin van 't Hart
    Gemeente Velsen

    Als lid van het team Samenspel adviseert Edwin collega’s en bestuur hoe zij participatie met de inwoners het beste kunnen organiseren, vormgeven en uitvoeren om zo de mooiste resultaten te krijgen.

We organiseren, geheel in stijl natuurlijk, een digitale ontmoeting. We hebben geleerd dat dit goed werkt mits de groep zich aan een paar basis spelregels houdt, zoals mute knop aan, chat gebruiken en handje opsteken als je iets wilt zeggen. We werken tijdens deze meeting met 3CX, een video conference platform dat voldoet aan de AVG. Een dag van te voren ontvang je de code. Zorg ervoor dat je inlogt via een Chrome of Firefox browser.


Programma

16:00 Digitale inloop (indien nodig met technische uitleg)
16:15 Presentatie Dennis
16:25 Interview met Dennis over zijn aanpak met vragen vanuit de chat
16:35 Presentatie Edwin
16:45 Interview met Edwin over zijn aanpak met vragen vanuit de chat
16:55 Rondje via de chat: welke tips heb je voor de anderen
17:00 Drie interessantste tips toegelicht door een deelnemer
17:15 Einde



BESTUUR VPNG

Francois van Doesburg, Afdelingsmanager Programma's en Projecten, Veenendaal

Fernando Salinas Camara, Hoofd afdeling Projecten, gemeente Zaanstad

Wilbert Wouters, Hoofd Programma-, Project- en Interimmanagement, Tilburg

Gert Bolkesteijn, Hoofd Team Projecten, Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen

Bart van der Veer, Hoofd project- en programmamanagement bureau, Delft

 

De VPNG is een zelfstandige vereniging van 172 gemeentelijke projectbureaus en de provincies. Met 60 bijeenkomsten per jaar en ruim 7.200 aangehaakte project-, proces- en programmamanagers zijn wij de meest actieve community of practice voor opgavesturing van de lokale overheid. 


CONTACT

Heb je een praktische vraag over deze dag, neem dan contact op met Toin Routers, via t.routers@vpng.nl