Inloggen
Bij steeds meer gemeenten wordt iemand verantwoordelijk gemaakt voor een heel lastig vraagstuk: hoe versnel je de woningbouwproductie? Meestal heet zo iemand een woningbouwregisseur! Herken jij je in deze rol? Welkom! We starten een vakgroep voor woningbouwregisseurs. We kunnen veel van elkaar leren.
Harry Morskate, woningbouwregisseur in Eindhoven, trapt deze eerste bijeenkomst voor woningbouwregisseurs af, of zoals Harry het verwoord: "De huidige woningnood is inmiddels maatschappij-ontwrichtend. De woningbehoefte in de grote steden is ongekend hoog, zo ook in mijn gemeente Eindhoven. Daarom heeft de stad de stevige ambitie neergezet om per jaar 3.000 woningen te bouwen. De ruimte daarvoor wordt vooral in het centrum gezocht, door middel van verdichting. In ambities kan je echter niet wonen. Mijn voornaamste taak is dat plannen worden omgezet in daadwerkelijk opgeleverde, broodnodige woningen op de korte termijn. Het lijkt me erg inspirerend en waardevol om dit jaar op te trekken met collega woningbouwregisseurs."
 
We gaan in deze sessie ook het vak van woningbouwregisseur ontleden. We staan stil bij vragen als:
  • Hoe positioneer je je naar binnen en naar buiten?
  • Hoe ga je om met overspannen verwachtingen rond jouw rol?
  • Welke middelen heb je tot je beschikking om versnelling mogelijk te maken?
  • Wanneer doe je het goed?
  • Hoe maak je successen zichtbaar?
  • Aan welke knoppen moet je vooral draaien?
  • Hoe herken je snel dode paarden, krokodillen?
Meld je kosteloos aan voor deze eerste bijeenkomst op 17 maart van de vakgroep Woningbouwregisseurs! 
Deze bijeenkomst maakt deel uit van een serie bijeenkomsten vanuit de VPNG-vakgroep Woningmarkt. Naast deze bijeenkomst gaat de vakgroep op 24 maart in op het creëren van flexibelle schillen op de woningmarkt.
Leerkring:
Woningmarkt


  • Harry Morskate
    Gemeente EindhovenBESTUUR VPNG

Francois van Doesburg, Afdelingsmanager Programma's en Projecten, Veenendaal
Fernando Salinas Camara, Hoofd afdeling Ontwikkeling, gemeente Pijnacker-Nootdorp
Wilbert Wouters, Hoofd afdeling Ruimtelijke Uitvoering, Tilburg
Ruud de Smit, Opgavemanager, Súdwest-Fryslân
Bart van der Veer, Hoofd project- en programmamanagement bureau, Delft

 

De VPNG is een zelfstandige vereniging van 219 gemeentelijke projectbureaus en de provincies. Met ruim 60 bijeenkomsten per jaar en ruim 9.500 aangehaakte project-, proces- en programmamanagers zijn wij de meest actieve community of practice voor opgavesturing van de lokale overheid. 

CONTACT

Heb je een praktische vraag over deze bijeenkomst, neem dan contact op met Toin Routers, via t.routers@vpng.nl. Wil je graag een bepaald thema terugzien op de VPNG-agenda? Mail Enrico Kraijo, e.kraijo@vpng.nl.

Alle bijeenkomsten zijn alleen toegankelijk voor medewerkers in loondienst van een gemeente, provincie, waterschap of veiligheidsregio. Is jouw organisatie geen lid van de VPNG? Je bent welkom als gast