Inloggen
Jan Fokkema, directeur van Neprom (vereniging van projectontwikkelaars), vertelde eerder dit jaar bij de VPNG dat 50% van de nieuwbouwplannen die gereed zijn om te bouwen stilliggen. Dat is ronduit alarmerend! Bouwers als BAM en VolkerWessels spreken zelfs over een complete ineenstorting van de bouw dit jaar. Een van de redenen die genoemd worden is dat op dit moment beleggers zich terugtrekken, zodat ontwikkelaars de (verplichte) middenhuurwoningen niet meer kwijt kunnen. Op dit moment zijn veel nieuwbouwplannen niet meer interessant voor beleggers. Wat nu?

Judith Norbart - ten Hoor is directeur van het IVBN, de vereniging voor de institutionele beleggers. Bij deze verenging zijn ruim 30 grote beleggers aangesloten. Kavish Partiman is woordvoerder van Vastgoed Belang, de verenging voor de particuliere beleggers. Tijdens deze online bijeenkomst zullen zij schetsen in welk speelveld op dit moment de beleggers terecht zijn gekomen en welke mogelijkheden zij zien om weer bij te kunnen dragen aan de grote doelstelling van het aantal nieuw te bouwen woningen.

Ben jij als projectleider verantwoordelijk voor nieuwbouw in jouw gemeenten of verantwoordelijk voor de huisvesting van inwoners? Dan mag je dit webinar niet missen. Weet welke externe effecten op de woningmarkt jou te wachten staan. Ken de oorzaken waarom beleggers geen interesse meer hebben in bouwprojecten en blijf toch als projectleider kansen herkennen. Dit webinar geeft je stof tot nadenken en zal je motiveren ook voor jouw bouwplannen opnieuw tegen het licht te houden. Sprekers

  • Judith Norbart - ten Hoor
    Directeur IVBN

  • Kavish Partiman
    Woordvoerder Vastgoed BelangAanmelden kan via de blauwe aanmeldknop op deze pagina. Dit webinar is kosteloos voor alle medewerkers van gemeenten, provincies en waterschappen die lid zijn van de VPNG. Is jouw organisatie geen lid? Je bent welkom als gast.

 

 BESTUUR VPNG

Francois van Doesburg, Afdelingsmanager Programma's en Projecten, Veenendaal
Fernando Salinas Camara, Hoofd afdeling Ontwikkeling, gemeente Pijnacker-Nootdorp
Wilbert Wouters, Hoofd afdeling Ruimtelijke Uitvoering, Tilburg
Ruud de Smit, Teammanager Projecten, Súdwest-Fryslân
Bart van der Veer, Hoofd project- en programmamanagement bureau, Delft

 

De VPNG is een zelfstandige vereniging van 227 gemeentelijke projectbureaus en de provincies. Met ruim 60 bijeenkomsten per jaar en ruim 12.500 aangehaakte project-, proces- en programmamanagers zijn wij de meest actieve community of practice voor opgavesturing van de lokale overheid. 

CONTACT

Heb je een praktische vraag over deze bijeenkomst, neem dan contact op met Toin Routers, via t.routers@vpng.nl. Wil je graag een bepaald thema terugzien op de VPNG-agenda? Mail Enrico Kraijo, e.kraijo@vpng.nl.

Alle bijeenkomsten zijn alleen toegankelijk voor medewerkers in loondienst van een gemeente, provincie, waterschap of veiligheidsregio. Is jouw organisatie geen lid van de VPNG? Je bent welkom als gast