Eind 2018 won het Roosendaalse Smart Climate Grid de prijs voor meest duurzame kleine warmtenet. Inmiddels is bekend dat er ook nog eens 1100 extra galerijflats van de lokale woningbouwcooperatie worden aangesloten. Op 26 februari 2019 kun je het zelf komen bekijken en ook het verhaal van het grootschalige warmtenet van Breda horen.
Meld je hier aan voor dit projectbezoek!

Warmtenetten worden gezien als een belangrijke bouwsteen voor de energietransitie. Maar wanneer kies je voor een warmtenet en hoe pak je dat als gemeente aan? In welk krachtenveld zit je en hoe positioneer je je? Welke opdracht heb je als programmamanager?
Op 26 februari 2019 krijg je in Roosendaal twee inspirerende verhalen te horen.
Het verhaal van het kleinschalige Roosendaalse Smart Climate Grid met één afvalverbrander als bron. Om tot realisatie te komen richtte de gemeente zelfs een lokaal energiebedrijf op.
Ander verhaal is dat van de grootschalige stadsverwarming in Breda met 17.000 aangesloten woningen en 600 bedrijven als onderdeel van een regionaal warmtenet grootschaliger. Hoe stuur je als gemeente hierin? Wat is het belang voor de Regionale Energie Strategie? En met welke scenario's moet je rekening houden als de kolencentrale als bron van de warmte onder druk staat?
Meld je dus zeker aan voor dit projectbezoek en hoor het verhaal en de geleerde lessen achter het Smart Climate Grid in Roosendaal en de stadsverwarming in Breda. Meld je hier aan.
Dit projectbezoek is een initiatief van de themagroep Energietransitie die de komende periode koplopers met elkaar wil verbinden via verschillende bijeenkomsten. Ben jij ook op een terrein van de energietransitie koploper? Meld je dan aan bij onze trekker Pieter van Hulten via p.vanhulten@vpng.nl Dan legt hij contact met je om de verbinding met de groep te leggen. Of check bijvoorbeeld de resultaten van de dag over warmte transformatie plannen of de resultaten van de koplopers meetup van 22 nov 2018 of de aanpak van de energietransitie samen met bedrijven in Veenendaal.