Inloggen

Vervul jij graag een belangrijke rol in het realiseren van de nodige woningbouwprojecten in onze gemeente? Heb je doorzettingsvermogen, ben je inventief, hou je van veel vrijheid in je werk en heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel? Kom dan ons team Ruimtelijke Regie & Ontwikkeling versterken!

Wat ga je doen?

De druk op de woningmarkt in gemeente Stichtse Vecht is groot. Onze ambities voor de aankomende jaren zijn vastgelegd in de Omgevingsvisie met als doel de komende jaren ongeveer 4.000 woningen te bouwen op vooral binnenstedelijke locaties. Er is daarom een groot aantal projecten en initiatieven waar jij actief aan gaat meewerken.

Jouw rol is het managen van verschillende woningbouw- en gebiedsontwikkelingsprojecten. Van plan tot uitvoering. Het betreft zowel ontwikkelingen vanuit de gemeente als van projectontwikkelaars. Twee projecten zijn bijvoorbeeld de herontwikkeling van het dorpsplein het Harmonieplein en het ontwikkelen van een nieuwe woonwijk aan de Zogwetering, beide in Maarssen.

De opgaves variëren van kleinschalige woningbouw tot compleet nieuwe wijken. Je geeft leiding aan projectteams, stuurt op alle projectaspecten en je onderhandelt met externe partijen. Kortom, jij doet alles wat in je vermogen ligt om tot resultaat te komen!

Wat maakt deze functie zo leuk?

De projecten zijn divers, zowel qua omvang als inhoud. Van communicatie met inwoners en het bestuur tot aan de financiën, in deze functie ben je projectleider in de volle breedte. Bouwen op binnenstedelijke locaties kent veel uitdagingen en vraagt om inventieve oplossingen, waarbij je altijd rekening houdt met diverse belangen zowel politiek als maatschappelijk. Je krijgt een grote mate van vrijheid en eigen verantwoordelijkheid en werkt samen met gedreven collega’s. Dagelijks maak jij voor jouw projecten de balans op waar ze staan in het proces en waar jij met je ruime ervaring nog even wat meer druk moet zetten of acties moet inzetten. Momenteel zijn wij intern bezig een nieuwe manier van projectmatig werken in te voeren waarbij jouw bijdrage zeer welkom is.

Wie ben jij?

Je bent een echte verbinder zowel op de inhoud als op de samenwerking. Jij weet partijen met elkaar in contact te brengen en hebt daarbij oog voor ieders belang. Je bewaakt dit proces en stuurt bij waar mogelijk met steeds de regierol als uitgangspunt.

Je zet door en ziet weerstand als een uitdaging en een mogelijkheid om tot een beter resultaat te komen. Je toont leiderschap zonder dat je over hiërarchische bevoegdheden beschikt. En uiteraard heb je gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen, omdat je dicht bij en met het bestuur werkt. Je blijft rustig in complexe situaties en hebt vanuit jouw arbeidsverleden voldoende ervaring om dit te beheersen.

Wat heb je verder in huis

  • Je hebt HBO- of WO-werk- en -denkniveau en affiniteit met planologie, gebiedsontwikkeling en / of projectmanagement.
  • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in een (soort)gelijke functie.

 

Wij bieden

  • Een salaris van maximaal € 6.103,- bruto per maand (functieschaal 12, cao Gemeenten) op basis van een 36-urige werkweek. Wij schalen je in op basis van kennis en ervaring en hanteren hierbij eventueel aanloopschaal 11 als startsalaris.
  • Een budget van 17,05% bovenop jouw salaris dat je naar eigen wens kunt inzetten voor meer salaris of extra verlof.
  • Het betreft een vaste functie van 32-36 uur, waarbij altijd wordt gestart met een tijdelijke aanstelling van een jaar.
  • Ruim 4,5 weken vakantieverlof, met de mogelijkheid om extra verlof te kopen.
  • Goede flexibele arbeidsvoorwaarden, waarbij we zoveel mogelijk rekening houden met jouw wensen en jouw werk-privébalans.
  • Een mobiele telefoon, laptop en goede faciliteiten voor je thuiswerkplek waaronder een goede bureaustoel en groot beeldscherm. We werken momenteel deels vanuit huis en deels op kantoor in Maarssen.
  • Ruime mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling door diverse in-house trainingen en de mogelijkheid om een opleiding te volgen.
  • Ons kantoor is licht en modern en prachtig gelegen in een historisch park langs de Vecht.

Over Stichtse Vecht

Stichtse Vecht werkt actief samen in de regio met de U16-gemeenten, provincie en het Rijk aan grote opgaven op het gebied van woningbouw (104.000 woningen tot 2040), versterking economie (86.000 banen erbij tot 2040), energietransitie, versterking mobiliteit en groen & landschap. Het gebied kenmerkt zich door een rijke historie met idyllische buitenplaatsen en oude dorpskernen, mooie gevarieerde polderlandschappen en daarnaast nationale infrastructuur zoals de A2 en het spoor tussen Amsterdam en Utrecht. Onze gemeente biedt ruimte om te ontspannen en te recreëren en dat willen we koesteren. In het ruimtelijk domein zetten we ons dagelijks in om deze omgeving waar je graag wil wonen, werken en leven te behouden en verder te ontwikkelen.

Als organisatie bouwen wij aan een nieuwe, eigentijdse organisatie, die aansluit bij de omvang van de gemeente en bij de opgaven waar we voor staan. Belangrijke bewegingen binnen onze organisatie zijn samenwerking en verbinding, rust en professionaliteit, rolzuiverheid en eigenaarschap.

Over het team

Het team Ruimtelijke Regie & Ontwikkeling heeft circa 25 medewerkers die zich bezighouden met ruimtelijke ontwikkelingen op het gebied van woningbouw, winkelcentra, bedrijventerreinen en openbare ruimte, grondzaken en (verduurzaming van ons) gemeentelijk vastgoed.

De sfeer in het team is informeel en de medewerkers krijgen veel ruimte en eigen verantwoordelijkheden om de gestelde teamdoelen met elkaar te bereiken. Doordat het team pas sinds eind 2021 bestaat in deze samenstelling, is het volop in ontwikkeling en daar kun jij ook aan bijdragen.

Interesse?

Stuur je cv en motivatie waarom jij denkt te passen bij onze organisatie en in de functie uiterlijk zondag 5 juni 2022 naar ons toe via het sollicitatieformulier.

Wil je meer weten?

Neem voor meer inhoudelijke informatie contact op met Simone Volmer-van den Biggelaar, manager Ruimtelijke Regie & Ontwikkeling, via 06 58 08 66 06. Voor vragen over het werken bij Stichtse Vecht of de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Daniël den Herder, corporate recruiter, via 06 58 07 62 28 (ook WhatsApp).

Gemeente Stichtse Vecht onderschrijft de NVP Sollicitatiecode Werving en Selectie.