Inloggen

Houd je ervan om je kennis van ruimtelijke ontwikkeling te combineren met jouw organisatietalent, en zo bij te dragen aan een mooier Utrecht?

Introductie Utrecht
Utrecht is de snelst groeiende stad van Nederland. Dat zorgt voor nieuwe vraagstukken op het gebied van onder andere bereikbaarheid, mobiliteit, energietransitie, gebiedsontwikkeling en recreatie. We willen daarbij gezond verstedelijken. Dat betekent met creatieve oplossingen verschillende soms schijnbaar tegenstrijdige - doelen realiseren: wonen, werken, reizen, verbeteren luchtkwaliteit, vergroenen, uitvoeren energietransitie, etc. We doen dit vanuit de
Ruimtelijke Strategie Utrecht.

De ambities uit de RSU willen we realiseren in de verschillende gebieden in de stad waaronder in de wijken West en Noordwest. Deze twee wijken vormen samen een divers gebied: verschillende type buurten en verschillende werkgebieden (Lage Weide, Werkspoorkwartier). In de wijken spelen op dit moment grote en kleinere woningbouwprojecten en uitdagingen op het gebied van vergroening, klimaatadaptatie en mobiliteit. We willen voor iedereen een prettige en gezonde omgeving creëren.

Dit is je werk
Als gebiedssecretaris heb je een inhoudelijke, organiserende en financiële rol en werk je samen met je regieteam aan allerlei ruimtelijke vraagstukken in het gebied West en Noordwest. In deze baan krijg je veel mee van de complexe praktijk van gebiedsontwikkeling. Jouw werk is divers: van gesprekken met initiatiefnemers voor nieuwe woningbouwlocaties, tot het organiseren van het multidisciplinaire gebiedsteam-overleg en het rapporteren over wat jouw team in het afgelopen jaar heeft bereikt. Afhankelijk van je kennis en ervaring pak je kleinere en grotere inhoudelijke vraagstukken en initiatieven zelf op.

Collega’s weten jou te vinden voor allerlei vragen over projecten, financiën, contactpersonen en meer. Je organiseert samen met de gebiedscoördinatoren het gebiedsteam-overleg. Hierin heb jij de verantwoording voor het opstellen van de agenda, de verslaglegging en opvolging van acties. Jouw coördinerende kwaliteiten gebruik je ook bij de start van nieuwe (woningbouw)projecten. Zo coördineer jij bijvoorbeeld in samenspraak met de gebiedscoördinator het schrijven van het “intentiedocument”, waarmee je een nieuw initiatief voorlegt aan het college van burgemeester en wethouders.

Daarnaast ben jij budgetbewaker binnen het regieteam; samen met business control, projectleiders en projectsecretarissen hou je zich op de financiële voortgang van de projecten. Je bereidt twee keer per jaar samen met de ruimtelijke regisseur de rapportage aan het management voor, over de strategische ontwikkeling van het gebied en de voortgang van de projecten.

Informatie over de afdeling
Samen met de ruimtelijk regisseur en de gebiedscoördinatoren vorm je het regieteam. De ruimtelijk regisseur is eindverantwoordelijk voor alle ontwikkelingen in het gebied, en zorgt voor strategische samenhang tussen alle thema’s en gebieden. De gebiedscoördinatoren zijn het eerste aanspreekpunt voor initiatiefnemers in het gebied, en opdrachtgever voor alle projecten in het gebied. 
Namens het regieteam organiseer je als gebiedssecretaris ook het multidisciplinaire gebiedsteam-overleg, waarin je initiatieven voor nieuwbouw en herontwikkeling van gebouwen en openbare ruimte bespreekt. Dit gebiedsteam bestaat uit allerlei beleidsadviseurs op het gebied van bijvoorbeeld stedenbouw, mobiliteit, groen, maatschappelijke voorzieningen.

Dit bieden we je
De kans om mee te werken aan een nog mooier Utrecht. Mede door jouw inspanningen creëren wij een prettige en gezonde leefomgeving voor de inwoners van de wijken West en Noordwest. Om jou te inspireren, kom je te werken in een bruisende omgeving. Ons vernieuwde stadskantoor staat met haar 21 verdiepingen midden in de stad waaraan jij gaat werken. Je hebt dus prachtig uitzicht over de gebieden waar jij je voor inspant
Tegelijk hoort daar een passend salaris bij. Onderstaand vind je ons aanbod, kijk ook verder op de onderstaande link voor de rest van de arbeidsvoorwaarden.

  • Een werkweek van minimaal 32- en maximaal 36-uur met een bruto maandsalaris tussen de € 3.017,- en € 4.562 op basis van 36 uur (schaal 10). Het precieze bedrag stemmen we af op jouw kennis en ervaring. Inpassing in de tijdelijke aanloopschaal behoort tot de mogelijkheden.
  • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar. Met de kans op vast dienstverband bij goed functioneren.
  • Een Individueel Keuzebudget (IKB). Met het IKB pas je de arbeidsvoorwaarden aan naar jouw eigen omstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van extra verlofuren. De hoogte van het Individueel Keuze Budget (IKB) is 17,05% van je salaris. 
  • Voor een overzicht van alle overige arbeidsvoorwaarden, zoals reiskostenvergoeding kijk je hier.


Dit vragen we van je
Omdat je in deze functie een coördinerende rol hebt, zit organiseren in jouw natuur. Je creëert gemakkelijk overzicht en bent in staat snel structuur aan te brengen in complexe zaken. Flexibiliteit en pragmatisme zijn je tweede natuur en je kunt makkelijk schakelen in 
stijl en niveau. Met jouw sociale en communicatievaardigheden weet jij daarnaast jouw collega’s te motiveren. Jij houdt ervan om op een gestructureerde manier door te pakken en resultaten te boeken.

Daarnaast heb jij:

  • Minimaal hbo werk- en denkniveau. Bij voorkeur een studie gericht op ruimtelijke vraagstukken 
  • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring
  • Het is een pré als jij kennis hebt van werken binnen een gemeentelijke organisatie


Dit is handig om te weten
Enthousiast geworden om als Gebiedssecretaris aan de slag te gaan voor de gemeente Utrecht, solliciteer dan direct maar uiterlijk tot en met 27 maart. Heb je vragen over de vacature neem dan contact op met Karin Joustra, Gildemanager, telefoonnummer 06 12 38 54 84. Als je vragen hebt over de sollicitatieprocedure kan je contact opnemen met Axel Overmeen, Recruiter, telefoonnummer 06 28 82 65 20.

De gemeente Utrecht is een inclusieve organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers inzet om betere resultaten te halen voor de stad. Talent als basis, diversiteit als kracht.