Inloggen

Gemeente Stichtse Vecht zoekt een:

Planningsadviseur

24 uur | maximaal € 4.671 bruto per maand bij 36 uur | Schaal 10

De druk op de woningmarkt in gemeente Stichtse Vecht is groot. Onze ambities voor de aankomende jaren zijn vastgelegd in de Omgevingsvisie met als doel de komende jaren minimaal 4.000 woningen te bouwen op vooral binnenstedelijke locaties. Er is daarom een groot aantal projecten en initiatieven waar jij actief aan gaat meewerken.

Wat ga je doen?

Als planningsadviseur analyseer, structureer en adviseer je bij (complexe) projecten. Je geeft inzicht in de voortgang, scenario’s, knelpunten, risico’s en kansen. Je maakt onderdeel uit van het projectteam en bent een sparringpartner voor de projectleider.

Je werkt op verschillende projecten op het vlak van gebiedsontwikkeling, infrastructuur en openbare ruimte. Daarnaast ondersteun je het management in het opstellen van de capaciteitsplanning gekoppeld aan de projecten in domein Ruimte.

Voorbeelden van projecten waar we aan werken als gemeente zijn Ruimtekwartier, Zuilense Vecht (samen met gemeente Utrecht) en Bisonspoor.

Je bent verantwoordelijk voor:

  • Adviseren over alle verschillende acties en stappen in de aanpak en adviseren over de organisatie bij de start van projecten;
  • Planprocessen, (juridische) procedures en besluitmomenten combineren tot een duidelijk proces en goede (capaciteits)planning;
  • Het tijdig aanleveren van input voor voortgangsrapportages en eventuele impactanalyses bij afwijkingen. Ook het signaleren van mogelijke planningsrisico’s, kansen en knelpunten en adviseren over mogelijke planningsgerichte oplossingen valt onder je takenpakket;
  • Je werkt op een visueel aantrekkelijke manier, vaak in infographics (bijvoorbeeld: scenario’s, overzicht acties, planning, uitvoering);
  • Proactief gevraagd en ongevraagd adviseren, alsmede communiceren over de status van de projectplanning als stuurinformatie voor het projectteam;
  • Het opstellen van een capaciteitsplanning voor meerdere projecten samen.

Wat kun jij?

Als efficiënte, goed georganiseerde en accurate teamspeler haal jij jouw werkplezier uit adviseren en ordenen van projecten en de daarbij benodigde capaciteit. Je hebt ervaring op gebied van projectplanningen van civieltechnische en/of ruimtelijke projecten en je bent vertrouwd met systemen die dit ondersteunen. Je beschikt over sterke analytische vaardigheden. Als organisator eerste klas maak jij moeiteloos kritieke tijdspadanalyses en ‘what-if’-scenario’s voor een optimale projectbeheersing en resourcemanagement.

Je voelt je, als proactieve oplosser verantwoordelijk voor het behalen van successen in je werk. Ervaring in het werken in een gemeente is mooi meegenomen, maar niet perse noodzakelijk. Je kunt als je begint deelnemen aan interne trainingen, zoals bijvoorbeeld ‘werken in een politiek bedrijf’.

Wat heb je verder in huis

  • Je hebt affiniteit met gebiedsontwikkeling en/of civiele techniek;
  • Je hebt ervaring in een soortgelijke functie;
  • Je beschikt over kennis en ervaring met projectmatig werken;
  • Je kan werken met MS Excel en MS Projects.

 Wij bieden

  • Een salaris van maximaal € 4.671,- bruto per maand (functieschaal 10) op basis van een 36-urige werkweek.
  • Een budget van 17,05% bovenop jouw salaris dat je naar eigen wens kunt inzetten voor meer salaris of extra verlof.
  • Een uitstekende reiskostenregeling.
  • Het betreft een vaste functie van 24 uur, waarbij altijd wordt gestart met een tijdelijke aanstelling van een jaar.
  • Ruim 5 weken vakantieverlof, met de mogelijkheid om extra verlof te kopen.
  • Goede flexibele arbeidsvoorwaarden, waarbij we zoveel mogelijk rekening houden met jouw wensen en jouw werk-privébalans.
  • Een mobiele telefoon, laptop en goede faciliteiten voor je thuiswerkplek waaronder een goede bureaustoel en groot beeldscherm. We werken momenteel deels vanuit huis en deels op kantoor in Maarssen.
  • Ruime mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling door diverse in-house trainingen en de mogelijkheid om een opleiding te volgen.
  • Ons kantoor is licht en modern en prachtig gelegen in een historisch park langs de Vecht.

Over Stichtse Vecht
Stichtse Vecht werkt actief samen in de regio met de U16-gemeenten, provincie en het Rijk aan grote opgaven op het gebied van woningbouw (104.000 woningen tot 2040), versterking economie (86.000 banen erbij tot 2040), energietransitie, versterking mobiliteit en groen & landschap. Het gebied kenmerkt zich door een rijke historie met idyllische buitenplaatsen en oude dorpskernen, mooie gevarieerde polderlandschappen en daarnaast nationale infrastructuur zoals de A2 en het spoor tussen Amsterdam en Utrecht. Onze gemeente biedt ruimte om te ontspannen en te recreëren en dat willen we koesteren. In het ruimtelijk domein zetten we ons dagelijks in om deze omgeving waar je graag wil wonen, werken en leven te behouden en verder te ontwikkelen.

Als organisatie bouwen wij aan een nieuwe, eigentijdse organisatie, die aansluit bij de omvang van de gemeente en bij de opgaven waar we voor staan. Belangrijke bewegingen binnen onze organisatie zijn samenwerking en verbinding, rust en professionaliteit, rolzuiverheid en eigenaarschap.

Over het team
Het team Ruimtelijke Regie & Ontwikkeling heeft circa 25 medewerkers die zich bezighouden met ruimtelijke ontwikkelingen op het gebied van woningbouw, winkelcentra, bedrijventerreinen en openbare ruimte, grondzaken en (verduurzaming van ons) gemeentelijk vastgoed.

De sfeer in het team is informeel en de medewerkers krijgen veel ruimte en eigen verantwoordelijkheden om de gestelde teamdoelen met elkaar te bereiken.

 Interesse
Stuur je cv en motivatie waarom jij denkt te passen bij onze organisatie en in de functie uiterlijk zondag 30 april 2023 naar ons toe via het sollicitatieformulier.

Nu solliciteren

Wil je meer weten?
Neem voor meer informatie contact op met Simone Volmer-van den Biggelaar, manager Ruimtelijke Regie & Ontwikkeling, via 06 58 08 66 06 (geen voicemail) of simone.volmer@stichtsevecht.nl. Voor vragen over het werken bij Stichtse Vecht of de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Daniël den Herder, corporate recruiter, via 06 58 07 62 28 (ook WhatsApp).