Inloggen

Gemeente Stichtse Vecht zoekt een:

Projectleider ruimtelijke gebiedsontwikkeling
HBO+ | 32-36 uur | maximaal € 6.103 bruto per maand bij 36 uur | schaal 10, 11 of 12, afhankelijk van ervaring

Jij houdt van vrijheid in je werk, hebt doorzettingsvermogen en verantwoordelijkheidsgevoel. Dit ga je inzetten in de belangrijke rol van projectleider voor het realiseren van woningbouwprojecten. Klinkt interessant? Lees nu verder.

Wat ga je doen?
De druk op de woningmarkt in gemeente Stichtse Vecht is groot. Onze ambities voor de aankomende jaren zijn vastgelegd in de Omgevingsvisie met als doel de komende jaren minimaal 4.000 woningen te bouwen op vooral binnenstedelijke locaties. Er is daarom een groot aantal projecten en initiatieven waar jij actief aan gaat meewerken.

Jouw rol is het managen van verschillende woningbouw- en gebiedsontwikkelingsprojecten. Van plan tot uitvoering. Het betreft zowel ontwikkelingen vanuit de gemeente als van projectontwikkelaars en woningcorporaties.

De opgaves variëren van kleinschalige woningbouw tot compleet nieuwe wijken. Je geeft leiding aan projectteams, stuurt op alle projectaspecten en je onderhandelt met externe partijen. Kortom, jij doet alles wat in je vermogen ligt om tot resultaat te komen!

Wat maakt deze functie zo leuk?
De projecten zijn divers, zowel qua omvang als inhoud. Van communicatie met inwoners en het bestuur tot aan de financiën, in deze functie ben je projectleider in de volle breedte. Bouwen op binnenstedelijke locaties kent veel uitdagingen en vraagt om inventieve oplossingen, waarbij je altijd rekening houdt met diverse belangen zowel politiek als maatschappelijk. Je krijgt een grote mate van vrijheid en eigen verantwoordelijkheid en werkt samen met gedreven collega’s. Dagelijks maak jij voor jouw projecten de balans op waar ze staan in het proces en waar jij nog even wat meer druk moet zetten of acties moet inzetten. Hierover kun je sparren met je collega projectleiders.

Wat kun jij?
Jij kunt verbinden, zowel op de inhoud als op samenwerking. Jij weet partijen met elkaar in contact te brengen en hebt daarbij oog voor ieders belang. Je bewaakt dit proces en stuurt bij waar mogelijk met steeds de regierol als uitgangspunt.

Je zet door en ziet weerstand als een uitdaging en een mogelijkheid om tot een beter resultaat te komen. Je toont leiderschap zonder dat je over hiërarchische bevoegdheden beschikt. En uiteraard heb je gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen, omdat je dicht bij en met het bestuur werkt. Je blijft rustig in complexe situaties en bent in staat dit te beheersen. Ervaring in het werken in een gemeente is mooi meegenomen, maar niet perse noodzakelijk. Je kunt als je begint deelnemen aan interne trainingen, zoals bijvoorbeeld ‘werken in een politiek bedrijf’.

Wat heb je verder in huis

 • Je hebt HBO- of WO-werk- en -denkniveau en affiniteit met planologie en gebiedsontwikkeling;
 • Je hebt ervaring in een soortgelijke functie;
 • Je hebt ervaring met complexe RO-procedures;
 • Je hebt gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen;
 • Je beschikt over kennis en ervaring met projectmatig werken;
 • Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden die je inzet in het contact met inwoners, collega’s en bestuur.

Wij bieden

 • Een salaris van maximaal € 6.103,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. Wij schalen je in op basis van kennis en ervaring. De functieschaal varieert van 10 tot en met 12.
 • Een budget van 17,05% bovenop jouw salaris dat je naar eigen wens kunt inzetten voor meer salaris of extra verlof.
 • Een uitstekende reiskostenregeling.
 • Het betreft een vaste functie van 32-36 uur, waarbij altijd wordt gestart met een tijdelijke aanstelling van een jaar.
 • Ruim 5 weken vakantieverlof, met de mogelijkheid om extra verlof te kopen.
 • Goede flexibele arbeidsvoorwaarden, waarbij we zoveel mogelijk rekening houden met jouw wensen en jouw werk-privébalans.
 • Een mobiele telefoon, laptop en goede faciliteiten voor je thuiswerkplek waaronder een goede bureaustoel en groot beeldscherm. We werken momenteel deels vanuit huis en deels op kantoor in Maarssen.
 • Ruime mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling door diverse in-house trainingen en de mogelijkheid om een opleiding te volgen.
 • Ons kantoor is licht en modern en prachtig gelegen in een historisch park langs de Vecht.

 Over Stichtse Vecht
Stichtse Vecht werkt actief samen in de regio met de U16-gemeenten, provincie en het Rijk aan grote opgaven op het gebied van woningbouw (104.000 woningen tot 2040), versterking economie (86.000 banen erbij tot 2040), energietransitie, versterking mobiliteit en groen & landschap. Het gebied kenmerkt zich door een rijke historie met idyllische buitenplaatsen en oude dorpskernen, mooie gevarieerde polderlandschappen en daarnaast nationale infrastructuur zoals de A2 en het spoor tussen Amsterdam en Utrecht. Onze gemeente biedt ruimte om te ontspannen en te recreëren en dat willen we koesteren. In het ruimtelijk domein zetten we ons dagelijks in om deze omgeving waar je graag wil wonen, werken en leven te behouden en verder te ontwikkelen.

Als organisatie bouwen wij aan een nieuwe, eigentijdse organisatie, die aansluit bij de omvang van de gemeente en bij de opgaven waar we voor staan. Belangrijke bewegingen binnen onze organisatie zijn samenwerking en verbinding, rust en professionaliteit, rolzuiverheid en eigenaarschap.

Over het team
Het team Ruimtelijke Regie & Ontwikkeling heeft circa 25 medewerkers die zich bezighouden met ruimtelijke ontwikkelingen op het gebied van woningbouw, winkelcentra, bedrijventerreinen en openbare ruimte, grondzaken en (verduurzaming van ons) gemeentelijk vastgoed.

De sfeer in het team is informeel en de medewerkers krijgen veel ruimte en eigen verantwoordelijkheden om de gestelde teamdoelen met elkaar te bereiken.

 Interesse
Stuur jouw cv en motivatie waarom jij denkt te passen bij onze organisatie en in de functie uiterlijk  zondag 30 april 2023 naar ons toe via het sollicitatieformulier.

Nu solliciteren

Wil je meer weten?
Neem voor meer informatie contact op met Nick van Eijkelenburg, projectleider ruimtelijke gebiedsontwikkeling via 06 58 07 61 47. Voor vragen over het werken bij Stichtse Vecht of de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Daniël den Herder, corporate recruiter, via 06 58 07 62 28 (ook WhatsApp).