Inloggen

Heb jij altijd al willen bijdragen aan de toekomstige groei en ontwikkeling van Tilburg? Wil jij jezelf uitdagen met ambitieuze ontwikkelings- en vastgoedprojecten, vergelijkbaar met de indrukwekkende Spoorzone en het Kenniskwartier in Tilburg? Dan hebben wij de perfecte uitdaging voor jou.

Als Projectleider Stedelijke Ontwikkeling en Vastgoedontwikkeling maak je deel uit van een enthousiast en gepassioneerd team van 35 collega's waar samenwerking, verbinding en plezier centraal staan. Tilburg is een stad met een enorme behoefte aan uitbreiding van woningen en maatschappelijk vastgoed in verschillende vormen. Als jij wilt bijdragen aan deze uitdaging en jezelf wilt ontwikkelen in een inspirerende omgeving met een mix van Brabantse gezelligheid en innovatieve daadkracht, dan ben jij dé persoon die wij zoeken.

Wat ga je doen?

 • Je stuurt, afhankelijk van de omvang, één of meerdere vastgoed- of gebiedsontwikkelingen aan.
 • Je bent een teamspeler die breed inzetbaar is, maar je krijgt ook de kans om je te richten op activiteiten waar je energie van krijgt. Afhankelijk van jouw ervaring en interesses werk je aan visies en verkenningen, haalbaarheidsstudies voor (maatschappelijk) vastgoed of woningbouwontwikkelingen
 • Je bent de spil in grote gebiedsontwikkelingsprojecten. Jij neemt de verantwoordelijkheid voor het gehele proces en bent het aanspreekpunt voor alle betrokken partijen. Daarnaast ben jij ook verantwoordelijk voor het beheren van de financiën van het project.
 • Je werkt nauw samen met je interne collega’s en met externe partijen zoals ontwikkelaars, beleggers, bewoners, belangenorganisaties, milieuorganisaties, woningbouw coöperaties en architectenbureaus
 • Je schrijft adviezen voor je opdrachtgever, het college en de raad
 • Je legt verantwoording af aan de opdrachtgever over de GROTICK elementen van je project

Hoe ziet je dag eruit?
Je dag begint thuis met een digitale bijeenkomst met je team waarbij zowel inhoudelijke als sociale onderwerpen worden besproken. Dit is een wekelijks terugkerend overleg. Na een gezellige bijpraatsessie met je collega's, staat het volgende digitale overleg gepland.

Als projectleider ben je betrokken bij verschillende woningbouwontwikkelingen in een groot gebied. Wekelijks heb je een gezamenlijk overleg met de gebiedsontwikkelaar en andere projectleiders die aan deze ontwikkelingen werken. Vandaag wordt er met name stilgestaan bij de uitdaging van een collega projectleider om een visie uit te werken voor de herontwikkeling van een oud bedrijventerrein binnen het gebied. Samen kijken jullie naar welke functies er in het gebied passen en hoe het volume en programma van de ontwikkeling eruit moeten zien, rekening houdend met het totale gebied. Jouw input is van belang omdat je kunt vertellen over de reeds lopende woningbouwprojecten en hoe diversiteit in het gebied kan worden gebracht.

Halverwege de dag fiets je naar het centrum van Tilburg om met collega's te lunchen en te bespreken wat er later die dag op het programma staat: een zware onderhandelingsronde met een ontwikkelende partij over de hoeveelheid sociale woningen die in een plan moeten komen. Gelukkig heb je je goed voorbereid door de gemeentelijke standpunten te bespreken met je opdrachtgever en door een training in onderhandelingsvaardigheden te volgen met het hele team projectleiders. Het gesprek met de ontwikkelende partij verloopt positief en je krijgt zelfs een compliment van je opdrachtgever via een appje. Na de bijeenkomst bespreek je de korte termijn acties met je projectondersteuner voordat je het werk tijdig afsluit. Morgen heb je namelijk opnieuw een drukke dag voor de boeg.

Wat breng je mee?

 • Je hebt ervaring met complexe vastgoed- en/of gebiedsontwikkelingsprojecten.
 • Je bent in staat om een integraal projectteam aan te sturen.
 • Je bent inzetbaar op projecten in diverse ontwikkelstadia die vragen om een senior aanpak.
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden waardoor je om kunt gaan met lastige inhoudelijke dilemma's op een scherpe maar relatiebehoudende manier.
 • Je kunt makkelijk schakelen tussen operationeel en bestuurlijk niveau en weet hoe om te gaan met conflicterende (bestuurlijke) belangen.
 • Je hebt een HBO/WO-werk- en denkniveau.
 • Je bent beschikbaar voor 32-36 uur per week.

Wat krijg je ervoor terug?;

 • De functie is ingeschaald in salarisschaal 12 met aanloopschaal 11. Op basis van een fulltime dienstverband (36 uur) is dit minimaal € 4.020, - en maximaal € 6.470, - bruto per maand. Afhankelijk van jouw ervaring en huidige situatie doen we je een zo goed mogelijk voorstel binnen deze bandbreedte;
 • Een functie binnen één van de beste overheidsorganisaties van Nederland;
 • Keuze uit diverse trainingen in het Tilburgs Leerhuis waarmee je de mogelijkheid hebt om dagelijks te groeien en te verbeteren.
 • Maatschappelijk relevant werk. Alles wat je doet heeft direct gevolg voor inwoners, medewerkers en partners van de gemeente Tilburg.
 • Een functie waarin je veel vrijheid krijgt om je werk in te delen. Bovendien met de mogelijkheid om zowel thuis als op kantoor te werken.
 • Goede werk-privébalans; een fulltime dienstverband is maximaal 36 uur.
 • Een individueel keuzebudget van 17,05% wat je maandelijks opbouwt. Je bepaalt zelf hoe en wanneer je het budget besteedt.
 • Reis je met openbaar vervoer? Jouw reiskosten worden dan volledig vergoed (2e klas).

Vragen?
Heb je een vraag, neem dan contact op met Hedwig Harks, teammanager Stedelijke Ontwikkeling,  0610923343. We zoeken continu naar medewerkers op dit senior niveau. Je reactie kun je op ieder moment indienen. Om te solliciteren, ga naar www.werkenvoorTilburg.nl, vind de vacature op de vacaturepagina, klik op de solliciteerbutton en volg de stappen zoals aangegeven.