Inloggen

Wil jij als projectmanager écht impact maken op Dordrecht en de regio? Krijg jij energie van het bij elkaar brengen van partijen en behalen van concrete resultaten? Wij zijn regelmatig op zoek naar projectmanagers. Heb jij al veel ervaring of wil je je juist ontwikkelen tot projectmanager? Kom dan werken bij ons! Er zijn altijd nieuwe projecten waarvoor we jouw hulp kunnen gebruiken. Om alle ambities waar te maken, zoeken we startende, ervaren en echte senior projectmanagers! Voor nieuwe projecten en om minder afhankelijk te zijn van inhuur.

Waar kom je te werken?

Dordrecht is een stad vol ambities. De stad heeft een roemrijk verleden én grootse plannen voor de toekomst. Er ligt een ambitieus politiek akkoord om het verschil te maken voor onze inwoners en ondernemers. Voor een sterke en groene stad, met meer betaalbare en energiezuinige woningen, een krachtige economie en gelijke kansen voor iedereen. Een veilige, leefbare en levendige stad om in te wonen en te werken.

De gemeentelijke organisatie van Dordrecht bestaat uit verschillende clusters. In het cluster Management en Ondersteuning werken drie teams aan projecten en programma's. Dit zijn de teams Programmamanagement, Projectmanagement en Projectsecretariaat. Gezamenlijk noemen we deze drie teams het Intergemeentelijk Project Management (IPM).

Jij komt te werken in het team Projectmanagement. Zo'n 70 collega's verzorgen het management van complexe en integrale projecten, vooral in het fysieke en economische domein. Het leuke aan een intergemeentelijk team is dat je in overleg ook ingezet kunt worden voor projecten bij andere gemeenten in de Drechtsteden.

Een greep uit de projecten
Een aantal grote projecten in Dordrecht zijn AmstelwijckStadswervenGezondheidspark, de StadsasSpuiboulevard, de Westelijke Dordtse Oever en Stadspark Dordrecht. Een overzicht van deze en andere ruimtelijke projecten is ook hier te vinden.

Specifiek: ontwikkelaar gezocht

Specifiek zoeken we nu ook een projectmanager met veel ervaring als ontwikkelaar. Daardoor weet je alles over de ontwikkel-, bouw- en stichtingskosten en over de opbrengsten binnen een plan. Je herkent waar externe ontwikkelaars en bouwers hun onderhandelingsruimte proberen in te bouwen en weet hoe je planoptimalisaties moet doorvoeren. Dat doe je niet alleen voor je eigen projecten, ook ben je een waardevolle sparringpartner voor collega's.

Wat ga je doen?
Als projectmanager bij IPM speel jij een cruciale rol in (complexe) projecten. Je bent de opdrachtnemer van een project en bent verantwoordelijk voor het realiseren van het afgesproken projectresultaat binnen de gestelde kaders. Dit doe je samen met je projectteam. Jij zorgt ervoor dat het projectteam goed functioneert en dat de collega's met de juiste expertise aan tafel zitten.  

Je houdt je als projectmanager onder meer bezig met:

 • Het bereiken van het projectresultaat;  
 • Het beheersen van geld, risico's, organisatie, tijd, informatie, communicatie en kwaliteit;
 • Het opstellen van beslisdocumenten voor opdrachtgevers, college en gemeenteraad;  
 • Het monitoren en verantwoording afleggen over het projectbudget;
 • Het aansturen en coachen van collega's binnen het projectteam;
 • Het communiceren met belangrijke stakeholders.

Hoe ziet een willekeurige werkdag eruit?
Je begint je werkdag op het stadskantoor van Dordrecht met een gesprek met je opdrachtgever. Je geeft een update over je project en bespreekt samen welke kansen en risico's er zijn. Door naar een overleg met het projectteam van je andere project. De stedenbouwkundige presenteert het voorlopig ontwerp voor de inrichting van de openbare ruimte in jouw projectgebied en samen met de andere collega's reageer je hier op. Je hebt afgesproken samen met collega's te lunchen in het bedrijfsrestaurant. De middag is in je agenda gereserveerd voor het projectmanagersoverleg (PMO). Je bezoekt met andere projectmanagers een project van een collega en wisselt ervaringen en leerpunten met elkaar uit. Op weg naar huis rijd je langs één van je projecten. Thuis handel je mails af en sluit je je laptop af. Morgen weer een dag!  

Wat neem je mee?

Jij vindt het belangrijk écht resultaat te boeken en doet dit het liefst samen met anderen. Je durft anderen daarbij aan te spreken op hun rol, taak en verantwoordelijkheid. Je bent communicatief sterk en hebt oog voor je omgeving. Daarnaast ben je in staat snel te schakelen, houd je overzicht en beschik je over organisatietalent.

Verder hebben wij nog de volgende wensen:

 • Je hebt hbo of wo werk- en denkniveau
 • Je hebt beeld bij of ervaring met het werken in een politiek-bestuurlijke omgeving

Misschien heb je al veel ervaring als projectmanager of misschien nog helemaal niet. Dat maakt niets uit! We hebben ruimte voor startende projectmanagers en projectmanagers met veel ervaring. Als jij de ambitie hebt om jezelf (verder) te ontwikkelen binnen deze functie, helpen we jou dit waar te maken.

Wat bieden we jou?

We bieden een uitdagende en veelzijdige baan voor 32 – 36 uur in de week in een organisatie vol mogelijkheden voor jouw talent en ontwikkeling. Je salaris is afhankelijk van je kennis, opleiding en ervaring. We hebben ruimte voor een diversiteit aan projectmanagers; van junior, startend in schaal 10 (maximaal €5.247,00 bruto per maand, gemeente Cao, bij een werkweek van 36 uur) tot en met senior in schaal 13 (maximaal €7.325,00 bruto per maand bij een werkweek van 36 uur). Ook is inschaling in aanloopschaal 9 een optie met het aanbod van een loopbaantraject.

Je mag rekenen op:

 • Een jaarcontract via de gemeente Dordrecht. Bevalt het van beide kanten? Dan bieden we je daarna een vast dienstverband aan.
 • Een buddy die je wegwijs maakt in onze organisatie en werkwijze.
 • 24 vakantiedagen per jaar bij een fulltime dienstverband.
 • Een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Je bepaalt zelf hoe en wanneer je jouw IKB budget (inclusief vakantietoelage en eindejaarsuitkering) besteedt.
 • De mogelijkheid om hybride te werken, zodat er een juiste balans is tussen werken vanuit huis en werken vanuit kantoor. Eén en ander is afhankelijk van jouw projecten en je eigen wensen en behoeftes.
 • Een reiskostenvergoeding bij het werken vanuit kantoor of een thuiswerkvergoeding bij thuiswerken.
 • Ruimte om jezelf te ontwikkelen door opleidingen en trainingen. We zorgen er samen voor dat je het beste uit jezelf kunt halen!

Solliciteren of meer weten?

We kunnen ons voorstellen dat je op z'n minst nieuwsgierig geworden bent naar het werken als projectmanager in Dordrecht. Werken voor Dordrecht is nog eens extra leuk omdat de stad de juiste schaalgrootte heeft. De stad met meer dan 120.000 inwoners biedt grootstedelijke uitdagingen én de organisatie is overzichtelijk genoeg voor de nodige slagkracht en korte lijnen.

We nodigen je van harte uit om online te solliciteren. Wil je meer weten? Bel of app met Edwin van Dieën, leidinggevende in het team Project Management. Zijn telefoonnummer is: 06-22705380.

Goed om te weten: wij zoeken tenminste één junior, één medior en één senior. We beoordelen wekelijks de nieuw binnen gekomen reacties. Lijk jij voor ons een geschikte kandidaat, dan gaan wij graag zo snel mogelijk het gesprek met je aan. Ben je geïnteresseerd? Solliciteer nu via www.werkenbijdrechtsteden.nl.